Tahir Göktepe'den avokado üreticilerine uyarı

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Fuerte avokado çeşidinin hasat döneminin 1 Kasım’da başlayacağını duyurarak, üreticilere kimlik kartı ve çiftçi belgesi konusunda uyarılarda bulundu.

Tahir Göktepe'den avokado üreticilerine uyarı
27 Eylül 2024 - 18:16
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, avokado üreticilerine yönelik önemli açıklamalarda bulunarak ilçenin coğrafi işaretli avokado çeşidi olan Fuerte'nin hasat döneminin 1 Kasım itibariyle başlayacağını duyurdu. Göktepe, üreticilerin odamızdan kimlik kartlarını almalarının gerektiğini vurgulayarak, bu kartın avokado hırsızlığının önlenmesinde kritik bir rol oynayacağını belirtti. Göktepe, "İlçemizde yaygın olarak üretimi yapılan Fuerte çeşidinin hasat dönemi 1 Kasım'da başlayacaktır. Şu anda hasadı yapılan diğer çeşitlerin pazara sunulması devam etmektedir. Bu süreçte, özellikle son dönemde artan ürün hırsızlığı vakalarına karşı daha dikkatli olmamız gerekiyor. Üreticilerimizin odamıza gelerek kimlik belgesi ve çiftçi belgelerini almaları, ürünlerini pazara sunarken bu belgeleri bulundurmaları önemlidir" dedi.

“HIRSIZLIĞIN ÖNLENMESİNDE ATACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ ADIM”
Son dönemlerde özellikle yüksek kesimlerde ve korunaksız alanlarda yaşanan avokado hırsızlığına dair şikayetlerin arttığını dile getiren Göktepe, bu tür vakaların önüne geçmek için komisyoncu ve tüccarların ürün getiren kişilerden çiftçi belgesi ve ürün kimlik kartı istemelerinin önemine dikkat çekti. Göktepe, "Bu belgelerin kontrol edilmesi, ürün hırsızlığının önlenmesinde atacağımız en önemli adımdır. Hep birlikte ürünlerimize sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

“ÜRÜNLERİN KORUNMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Göktepe, üreticilere verdikleri belgelerde üretim yapılan alanın ada parselini ve avokado çeşidini belirttiklerini ifade ederek, bu konuda üreticilerden hassasiyet göstermelerini rica ederek, “Biz, oluşturduğumuz çiftçi belgeleri ve kimlik kartlarıyla üreticilerimizin ürünlerinin takibini ve korumasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını ve bizlere destek olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Göktepe, tüm üreticilere bereketli ve hayırlı bir sezon dileyerek sözlerini tamamladı ve bu sürecin hem üreticiler hem de tüccarlar için başarılı ve verimli geçmesini temenni etti. – Haber Merkezi 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum