SP'li Hüseyin Sarıca'dan muhtarlar için öneri

SP Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca muhtarların çözüm bekledikleri birçok sorunu olduğuna değinerek, “Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması gerekli” dedi.

SP'li Hüseyin Sarıca'dan muhtarlar için öneri
19 Ekim 2024 - 12:20
Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca,  ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ nedeniyle açıklama yaptı. Sarıca açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yerel yönetimlerin olmazsa olmazı değerli Demirtas Mahalle  Muhtarımız Ali Mecek'in şahsında bütün muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” Muhtarlarımız, yüksek rakımlı dağların arasında bir köyde de olsa, birçok ilimizin nüfusundan daha fazla bir mahallede de olsa; insanımızla doğrudan muhatap olan ve hayatın her alanına temas eden kişilerdir. Devletimiz ile milletimiz arasında köprü görevi üstlenen, mahalle ve köylerimizde millet iradesinin mihenk taşı olan, düzenin işleyişinde ve kamu idaresinde önemli bir yere sahip olan muhtarlarımızın çözüme kavuşmasını bekledikleri birçok problemleri var. Bunların bir an önce çözülmesi gerekir. 
“MUHTARLARA AYRI BÜTÇE OLUŞTURULMALI”
SP olarak, sevinçte, kederde, düğünde, cenazede, iyi günde, kara günde, gece gündüz demeden vatandaşımızın yanı başında olan muhtarlarımızın sorunlarının çözümü için mücadele etmeye kararlıyız. Muhtarlarımıza ayrı bir bütçenin oluşturulması, muhtar adaylarının birleşik oy pusulası ile seçimlere katılması, muhtarlık hizmet binalarının tamamlanması ve iyileştirilmesi, belediye meclislerine davet edilip karar alma süreçlerinde söz sahibi olabilmeleri gerekli.  Mesai saatlerinin düzenlenmesi ve yıllık izin hakkı gibi konuların yanında, Türkiye genelinde sayıları 50 bini aşan muhtarlarımızın tek bir çatı altında bir araya gelmesi ve bu maksatla da Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması gerekli.” – SP Alanya İlçe Teşkilatı / Bülten  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum