Rusların bu yıl en çok ziyaret ettiği ülkeler açıklandı

2024 yılının yaz sezonunda Rus turistlerin yurt dışına yaptığı seyahatler yüzde 10 artarken, Türkiye en çok tercih edilen ülke oldu. Ayrıca Rusların Asya ülkelerine olan ilgisinin büyük oranda arttığı dikkat çekti.

Rusların bu yıl en çok ziyaret ettiği ülkeler açıklandı
04 Eylül 2024 - 11:23
2024 yazında, Rusların yurtdışına seyahatlerinde önemli bir artış gözlendi. RBC gazetesinin mobil operatörlerden elde edilen verilere dayandırdığı habere göre, Haziran-Ağustos arasında Rusların yurtdışına yaptığı seyahatlerin sayısı, önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 oranında arttı. MTS Travel ve MegaFon’un verilerini haberleştiren gazete, Rusya’dan yurtdışına yapılan seyahatlerin çoğunluğunun Türkiye, Abhazya, Belarus, Kazakistan ve Gürcistan gibi ülkelere gerçekleştiğini yazıyor. Asya’ya yapılan ziyaretlerde de belirgin artış kaydedildi.

EN POPÜLER ÜLKE TÜRKİYE
TürkRus’ta yer alan habere göre, yaz aylarında en popüler destinasyon yine Türkiye oldu. MTS Travel verilerine göre, Türkiye’ye yapılan ziyaretlerin sayısı yüzde 13 artarak toplam yurtdışı seyahatlerinin yüzde 27’sini oluşturdu. MegaFonun verileri de benzer bir eğilime işaret ediyor. Rus turistlerin yüzde 22’si Türkiyeyi tercih etti. Öte yandan, Çin bu yıl Rus turistler arasında en çok tercih edilen ikinci uzak destinasyon oldu.

UZAK DOĞU ÜLKELERİNE İLGİ ARTTI
Ancak Rusların Asya’ya olan ilgisi sadece Çin ile değil. Özellikle Vietnam, Japonya, Tayland ve Kamboçya gibi ülkelere yapılan seyahatlerde ciddi artışlar gözleniyor. MegaFon verilerine göre, Vietnam’a yapılan seyahatler 2,7 kat, Japonya’ya ise yüzde 64 oranında arttı. MTS Travel ise Vietnam’a yapılan seyahatlerin 3,7 kat arttığını bildirdi.

AVRUPA ÜLKELERİNDE MÜTEVAZİ ARTIŞ YAŞANDI
Rusların Avrupa ülkelerine olan seyahatlerinde ise daha mütevazı bir artış söz konusu. MTS Travel’a göre, Avrupa’ya yapılan seyahatler geçen yıla göre yüzde 3 oranında artarken, en popüler Avrupa destinasyonları Almanya, İtalya, Fransa, İspanya ve Yunanistan oldu. MegaFon ise, Rusların Avrupa’ya seyahatlerini yüzde 5 oranında artırdığını, Romanya, İsviçre ve Estonya’nın en fazla artış gösteren ülkeler olduğunu bildiriyor. (Kaynak Turizmgüncel.com)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum