Osman Özçelik'ten arıtmalara yönelik eleştirilere cevap

Mecliste arıtma tesisleri ile ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Özçelik, “Önceki dönemde Büyükşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi'ne arıtma ile ilgili birlikte çalışalım dediğinde benden önceki belediye yönetimi bunlara onay vermediği için büyükşehir bu arıtma yapma işine giremedi. Önceki dönemde bu arıtma tahsis edilseydi bu sıkıntıları yaşamazdık” dedi.

 Osman Özçelik'ten arıtmalara yönelik eleştirilere cevap
03 Eylül 2024 - 17:25 - Güncelleme: 03 Eylül 2024 - 18:06
Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonundaki toplantıya Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik başkanlık etti. Meclise mazaret bildiren Kayhan Balta, Abdullah Sönmez ile Sadık Dizdaroğlu katılmadılar. Mecliste konuşan Başkan Özçelik, "Seçimleri tamamlayalı 5 ay oldu. Bu süreçte hem Alanya halkının hem de turist olarak şehre gelenlerin yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalar yaptık. Bir buçuk, 2 aya kadar turizm sezonu devam edecek. Alanya halkının ve turistlerin kendilerini güvende hissetmesi için taksici, otelci, restoran, bar sahipleriyle, esnafla 2026'da nasıl çalışmalar yapacağımız, 2026'da Alanya'nın belli bir kalitenin üstüne çıkmış bir şehir olması için tartışmalarımız devam ediyor.  Bütün esnafın da bizimle aynı fikirde olduğunu görüyoruz. Bu da bizim önümüzü açıyor. Naula'da temizlik çalışmaları sürüyor. En az 1 ay daha sürecek. Yaylalarda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Doğal gaz için kazı çalışmaları başladı. Hatların döşenmesine başlandı. Hijyen konusunda ısrarımız devam ediyor, devam da edecek. Hijyen konusunda Alanya'yı belli bir yere kadar getireceğiz” dedi.


“RUHSATI YOK DİYE HİÇBİR İŞLETMEYİ KAPATMADIK”
Ruhsat konusunda işletmelere destek vermeye devam edeceğiz. Şu ana kadar hiçbir işletmeyi ruhsat yok diye kapatmadık. Yılbaşına kadar da hiçbir işletmeyi kapatmayı da düşünmüyoruz. Metrekare başına yetersiz olanlara da destek olmaya devam ediyoruz.  Ruhsatlanmalarını da sağlayacağız. Çalışmalarımızı epey bir yere kadar getirdik. Çalışmalarımızı bitirdiğimizde esnaf hangi sektörde dükkan açacaksa önce belediyeye gelmesini, açmak istediği yerin standartları ya da belirlenen şartlara göre ön onay belgesi vereceğiz. Ön onaya göre işletme devam edecek. 2 bakkalın yan yana açılmasına müsaade etmek istemiyoruz. Aynı esnafı yapan belirli esnafın yan yana gelip birbirleri ile rekabet edip kazançlarını düşürmelerini istemiyoruz. Esnafın ruhsat alamama sebeplerini araştırdık. 1 Eylül'den önce ruhsatlanamamış olanlara 31 Ağustos itibariyle fişi, faturası olanlara tolerans tanıyıp onların ruhsatlanmalarını sağlayacağız” diye konuştu.
“TURİSTİN KAZIKLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Hiçbir esnafın hizmet-fiyat konusunda hiçbir vatandaşı ve turisti kazıklamasına izin vermeyeceklerini söyleyen Özçelik, "1 Ocak'tan itibaren herkes alacağı hizmetin fiyatın karşılığını girdiği dükkanda görecek. Hizmet farkı vardır ama hizmet-kalite arasında taviz vermeyeceğiz. 50 birim fiyat yazanlara karşı asla müsaade etmeyeceğiz. Büfelerle ilgili çalışmalarımız vardı. 1 Kasım'dan sonra kaldıracağız demiştik. 1 Kasım'dan sonra portakal büfelerini yerinden almaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.
“30 YILLIK SORUN  2 AYRI ARITMA İLE ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK”
Arıtma ile ilgili eleştirilere cevap veren Özçelik, "Önceki dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi'ne arıtma ile ilgili birlikte çalışalım dediğinde benden önceki belediye yönetimi bunlara onay vermediği için büyükşehir bu arıtma yapma işine giremedi. Ön çalışma başladı. Tahsis için bana yetki veriyorsunuz. Alanya'da aynı bölgede 30-40 yıllık nüfus gelişimine bağlı olarak 30 yıllık arıtma sorunu 2 ayrı tesisle çözülmüş olacak. Büyükşehir 4 yılı kurtarmak adına 450 milyonluk bir ihale ilanına çıkıyor. Sıkıntıya bakılıyor ama sıkıntının öncesini de görmek lazım. Önceki dönemde bu arıtma tahsis edilseydi bu sıkıntıları yaşamazdık. O görüntülerin tamamen arıtmadan pompalanmadığını hepimiz biliyoruz” dedi.
“TASARRUF TEDBİRLERİ ÇOK AĞIR OLDU”
Bunun üzerine AK Partili Alaaddin Işık, "Arıtma ile ilgili yetersizlik olduğunu söylüyorsunuz ama mevcut artırmalar da çalışmıyor" diye konuştu. Özçelik de, "Sözlerimin hiçbir yerinde onları savunmadım. Geçmişte yapılsaydı daha iyiydi. Tasarruf tedbirleri çok ağır oldu. Bunun arkasını tartıştığımızda bir kısmı siyasete girer ama meclisten sonra kahve ısmarlayıp konuşabilirim” diye cevap verdi. – Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum