OKURCALAR, AVSALLAR VE KONAKLI EL SANATLARI YIL SONU SERGİLERİ AÇILDI

Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Okurcalar, Avsallar ve Konaklı mahallelerinde düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı El Sanatları Kursları’nın geleneksel yıl sonu sergileri ziyarete açıldı.

OKURCALAR, AVSALLAR VE KONAKLI EL SANATLARI YIL SONU SERGİLERİ AÇILDI
01 Haziran 2024 - 11:05
Okurcalar, Avsallar ve Konaklı düğün salonlarında açılan sergilerde toplam 622 kursiyerin el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı. Gün içinde üç mahallede de düzenlenen açılış törenlerine, Alanya Belediyesi Meclis Üyesi İrem Yunusoğlu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sünbül, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, kursiyerler ve davetliler katıldı.



Okurcalar Mahallesi’nde kadın giysileri, dekoratif sepet örücülüğü ve ipek kozası el ürünleri kursuna 78 kursiyer, Avsallar Mahallesi’nde dekoratif ahşap süsleme, düz kirkitli dokumalar, çıpıt dokuma, halı dokuma, ipek kozası el ürünleri, çocuk giysileri, tığ örücülüğü ve kadın giysileri dikimi kursuna 286 kursiyer ve Konaklı Mahallesi’nde ipek kozası el ürünleri, dekoratif ev aksesuarları, elde sim işi, kadın eşofman dikimi, çocuk gösteri giysileri ve çocuk giysileri kursuna ise 258 kursiyer katıldı. Konaklı’da açılan kurslara aynı zamanda Payallar Mahallesi’nden de kursiyerler yer aldı.
Alanya Belediyesi’nin, kadınların istihdamına yönelik kentin doğusunda ve batısında açtığı el sanatları kurslarına ilgi artarak devam ediyor. Bugün açılan yıl sonu sergilerinde toplam 622 kursiyerin el emeği göz nuru eserleri katılımcıların beğenisine sunuldu.








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum