BİRLEŞİK KRALLIK HEYETİ'NDEN ATO'YA ZİYARET…

ATO BAŞKANI BARAN, BİRLEŞİK KRALLIK LORDLAR KAMARASI ÜYELERİ, MİLLETVEKİLLERİ VE İŞ İNSANLARINDAN OLUŞAN BİR HEYETLE GAYRİMENKUL, MEDİKAL, CAM VE İLAÇ ÜRETİMİ, GIDA AMBALAJI GİBİ ALANLARDA YATIRIM VE İŞ BİRLİĞİ İMK NLARI ÜZERİNE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ.

BİRLEŞİK KRALLIK HEYETİ'NDEN ATO'YA ZİYARET…
30 Mayıs 2024 - 10:36
BARAN: “TÜRKİYE EKONOMİK POTANSİYELİ, NÜFUSU VE JEOSTRATEJİK KONUMU İLE YATIRIM VE ÜRETİM İÇİN ÇOK UYGUN BİR ÜLKE”

30 Mayıs 2024- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının ardından Türkiye ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’yla ticari ilişkilerin mevcut seyrini koruduğu belirterek, Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesi ve genişletilmesiyle birlikte iki ülke arasındaki ticaret ve iş birliğinin daha da gelişeceğini kaydetti. Baran, “Türkiye, ekonomik potansiyeli, nüfusu ve jeostratejik konumu ile yatırım ve üretim için çok uygun bir ülke. Ülkemizde 14 milyar doları bulan Birleşik Krallık yatırımları, ülkemiz ekonomisine ve geleceğine duyulan güvenin en somut göstergesidir” dedi. 

Birleşik Krallık Lordlar Kamarası Üyeleri Lord Syed Kamall ve Lord Shaun Bailey ile milletvekilleri ve iş insanlarından oluşan Birleşik Krallık Heyeti,  MÜSİAD Birleşik Krallık Başkan Yardımcısı Türkan Akbaş ve Yunus Emre Enstitüsü İngiltere Koordinatörü Mehmet Karakuş, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. ATO Başkanı Baran’a ziyarette, ATO’nun 3 No'lu İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Metin Demir, 29 No’lu Kömür ve Yeraltı Kaynakları Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Mehmet Naci İlci, 47 No’lu Gayrimenkul Yatırımcıları Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ali Efe Bezci, ATO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Nuh Acar ve iş insanı İrfan Acar eşlik etti. 

Baran,  ziyarette yaptığı konuşmada,  Birleşik Krallık ile Türkiye’nin Avrupa kıtasının iki ucunda stratejik öneme sahip iki dinamik ekonomi olduğunu belirterek, “İngiltere, dış ticaret fazlası verdiğimiz ülkelerin başında yer alıyor. 12,4 milyar doları ihracatımız, 6,5 milyar doları da ithalatımız olmak üzere 19 milyar dolarlık dış ticaretimiz var” dedi. 

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının ardından Türkiye ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’yla ticari ilişkilerin mevcut seyrini koruduğu anlatan Baran,  Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesi ve genişletilmesiyle birlikte iki ülke arasındaki ticaret ve iş birliğinin daha da gelişeceğini söyledi. Baran, “Türkiye, ekonomik potansiyeli, nüfusu ve jeostratejik konumu ile yatırım ve üretim için çok uygun bir ülke. Ülkemizde 14 milyar doları bulan Birleşik Krallık yatırımları, ülkemiz ekonomisine ve geleceğine duyulan güvenin en somut göstergesidir” dedi. 

Konuşmasında Ankara Ticaret Odası ve Başkent ekonomisi hakkında detaylı bilgi veren Baran, Ankara’nın savunma sanayii, medikal, sağlık turizmi alanlarında önemli potansiyele sahip olduğunun altını çizdi. Başkent iş dünyasının Ankara Ticaret Odası’nda 68 Meslek Komitesi’nde temsil edildiğini bildiren Baran, Birleşik Krallık ile her alanda iş birliği ve yatırım alanında diyaloğa hazır olduklarını ifade etti. 

Ziyarette konuşan Lord Syed Kamall da, milletvekilleri ve iş insanlarından oluşan bir heyetle Türkiye’yi ziyaret etmekteki amaçlarının çeşitli sektörlerde yatırım ve iş birlikleri için zemin hazırlamak olduğunu söyledi. 

Heyette tek tek söz alan iş insanları, gayrimenkul, medikal, cam üretimi, tıbbi malzeme üretimi, ilaç üretimi, gıda paketlemesi gibi alanlarda tedarik ve iş birlikleri kurmak istediklerini bildirdi. İki ülke iş insanları arasında başlatılan diyalog iş bağlantıları sağlamak amacıyla sürdürülecek. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum