BARAN: "TÜRKİYE POZİTİF AYRIŞIYOR"

ATO BAŞKANI BARAN, BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ…

BARAN: "TÜRKİYE POZİTİF AYRIŞIYOR"
31 Mayıs 2024 - 12:39
31 Mayıs 2024- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ilk çeyreğinde 5,7 büyümesini olumlu karşıladıklarını belirterek, “Ekonomimizin üst üste on beş çeyrektir büyüyor olması önümüzdeki dönemler için bizi motive ediyor. Bu performansımızı önde gelen büyük ekonomilerin daralma ve durgunluk sonrası zayıf oranlarda büyümeleriyle birlikte değerlendirmenin daha anlamlı olacağına inanıyorum. Pek çok ülke beklentilerin altında büyüme gerçekleştirirken, Türkiye şu an aynı ligde yer aldığı diğer ülkelerden pozitif ayrışıyor” dedi. 

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye İstatistik Kurumu’nun, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Baran, açıklamasında şunları söyledi:

“Birinci çeyrekte kaydedilen güçlü büyüme performansını son derece olumlu buluyoruz. Ekonomimizin üst üste on beş çeyrektir büyüyor olması, önümüzdeki dönemler için bizi motive ediyor. Bu performansımızı önde gelen büyük ekonomilerin daralma ve durgunluk sonrası zayıf oranlarda büyümeleriyle birlikte değerlendirmenin daha anlamlı olacağına inanıyorum. Pek çok ülke beklentilerin altında büyüme gerçekleştirirken, Türkiye şu an aynı ligde yer aldığı diğer ülkelerden pozitif ayrışıyor. Beklentilerimiz de bu yöndeydi. Öte yandan büyümenin ilave istihdam ve düşen işsizlik oranlarıyla destekleniyor olması bizi ayrıca memnun ediyor. Kalıcı refahın sağlanabilmesi ve gelirin daha adil bir şekilde geniş tabana yayılabilmesi için enflasyona karşı verilen mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz. Fiyat algısındaki bozulmaları ne kadar kısa sürede düzeltebilirsek, iç talebin dengeli bir şekilde büyümesi o kadar hızlı gerçekleşir. Dış ticaret tarafında gördüğümüz olumlu tablonun da devam etmesini arzuluyoruz. Bunun için katma değeri yüksek üretimin teşvik edilmesini, cari açığı düşürmeye yönelik politikaların uygulanmaya devam etmesini kararlı bir şekilde destekliyoruz. Ankara Ticaret Odası olarak 2024’ün kalanında da güçlü bir performans sergileyerek, tüm ekonomik göstergelerde gözle görülür ve hissedilir iyileştirmeler yaşayacağımıza inanıyoruz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum