Sigaraya 6 lira indirim

ABONE OL

Sigara zammı kamuoyunun gündeminde yer alırken bir sigara grubu yaptığı 8 ile 10 TL civarında zamda değişikliğe gitti. Sigara grubu fiyatlarında 6 TL indirim yaptı. Sigara gruplarına ÖTV zammı gelmeye devam ederken güncel sigara fiyatları listesi de sorgulanıyor.

Son olarak 3 Temmuz’da kesinleşen 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından ÖTV’ye yapılacak zam nedeniyle tüm sigara markalarına 9 ile 13 lira arasında zam yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan güncelleme sonrası birçok sigara firması, zam kararından vazgeçerek indirim yapma kararı aldı.

Zamlar iptal edildi
GİB, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarının güncellendiğini duyurdu. Güncellemeye göre, sigara paketlerinde ÖTV tutarı 6,49 TL artarak 33,3 TL’den 39,5 TL’ye yükseldi. Ancak, sigara firmaları beklenenden daha az artış gösteren ÖTV nedeniyle zam kararını iptal ederek indirim uygulamaya karar verdi.

En ucuz sigara 61 TL’ye Düştü
JTİ grubu sigaralarına gelen 10 TL zamdan sonra 6 TL indirim yaptı. Bu kapsamda en pahalı sigara 145 TL olurken, en ucuz sigara 61 TL oldu.

Güncel sigara fiyatları
• Winston Slender: 66,00 TL
• Winston Dark Blue: 65,00 TL
• Winston Deep Blue: 65,00 TL
• Winston: 68,00 TL
• Winston Slims: 72,00 TL
• Winston Xsence: 74,00 TL
Diğer sigara gruplarının da benzer şekilde indirim kararı alması ve son yapılan zamlarda düşüşe gitmesi bekleniyor.