Osman Özçelik arıtma ile ilgili projeyi açıkladı

ABONE OL

Mecliste Alanya merkez Alanya merkez atık su arıtma tesisi hakkındaki eleştirilere cevap veren Başkan Özçelik, '2 tane ayrı ayrı arıtma sistemi kurulacak ve yerin altına yapılacak. Yerin altı Büyükşehir Belediyesi'nin, üstü ise Alanya Belediyesi'nin olacak. Yerin üstü yol seviyesinde yapılacak ve bizim projemiz olan park olacak. Oraya yukarıdan bakıldığında bir arıtma görülmeyecek' dedi.

Alanya Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in açılış konuşması ve grup sözcülerinin temennilerinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporlar görüşülürken gündeme dair konuşan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Güney, arıtma konusuna tekrar değindi. Arıtma konusunda eleştirilerde bulunan Güney, “CHP yönetiminin seçim vaatlerinde arıtmanın tamamıyla ortadan kaldırmak, bu bölgeden kaldırmakla ilgili bir projesi vardı. Ancak gelinen noktada arıtmanın başka bir yere taşınmasının mümkün olmadığı anlaşıldı. ASAT tarafından çeşitli gerekçelerle bakımı ihmal edilen Alanya merkez atık su arıtma tesisi çevresindeki vatandaşları ve işletmelere mağduriyet yaşattı. Dahası deniz ekosistemine belki de yüz yıllar boyunca geri dönülemeyecek zararlar verdi” dedi.  
“FİLTRELER YAKLAŞIK 8 YILDIR ÇALIŞMIYOR”
Oy çokluğu ile onaylanan madde hakkında bilgiler veren Başkan Özçelik, “Mevcut arıtmadaki kokunun nedeni, filtreler yaklaşık 8 yıldır çalışmıyor. Bir sebepten o dönemde de çalışmamış, bir sebepten bu dönemde de çalışmıyor. Şimdi oraya iki tane ayrı ayrı arıtma sistemi kurulacak ve yerin altına yapılacak. Yerin altı Büyükşehir Belediyesi’nin, üstü ise Alanya Belediyesi’nin olacak. Yerin üstü yol seviyesinde yapılacak ve bizim projemiz olan park olacak. Oraya yukarıdan bakıldığında bir arıtma görülmeyecek. Alanya’ya yakışır bir park ortaya çıkacak. O parkın altında boş kalan yerlere de otopark planlanacak. Bu arıtma tesisi yeni sistemlerle yapılacak. Bugünkü fiyatlarla 4 milyar lira civarında olacak ancak faaliyete geçene kadar lira bazında bu fiyat değişebilir” diye cevap verdi.  
SEYAHAT MASRAFLARINI KENDİLERİ KARŞILAYACAK
Alanya Belediyesi’nin Polonya’daki kardeş şehri Wodzislaw-Slaski’deki 52’inci Wodzislaw-Slaski City Days Festivali ile Almanya’daki kardeş şehri Gladbeck’in Elma Festivali’ne, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe Aydoğan Ergün, tüm vize ve yurt dışı seyahat masraflarını kendileri karşılayarak katılacak. Yine Alanya'nın Litvanya’daki kardeş şehri Silute’de gerçekleşecek Balık Çorbası Festivali’ne ise Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Belediye Meclis Üyesi Kenan Ersoy ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Genceli de yurt dışı seyahat ve vize masraflarını kendileri karşılayacak. 
ALANYA ULUSLARARASI CAZ FESTİVALİ İÇİN OY BİRLİĞİ İLE ONAY ÇIKTI
Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin farklı boyuta taşınması ve biraz daha genişlemesi için isim değişikliği yapacaklarını belirten  Özçelik, organizasyonun isminin Alanya Uluslararası Caz Festivali olmasını oylamaya sundu. Konuyla ilgili söz alan Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın, “Öncelikle Alanya Caz Günleri’ni bu zamana kadar büyük bir özveriyle yapan geçmiş dönem belediye yönetimindeki arkadaşlara teşekkür ederim. 26-29 Eylül'de yapacağımız 19. Alanya Uluslararası Caz Festivali, bugün İstanbul’dan sonra en uzun soluklu ve kesintisiz yapılan festivaldir. Alanya’mızın değerine değer katmak için bizim çok büyük bir önem verdiğimiz organizasyondur. Bu seneden itibaren bir hafta olarak düşünüyor ve önümüzdeki yıllarda tüm sahil bandında büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bir basın toplantısıyla bu konunun detaylarını açıklayacağız ve ‘günler’ değil, festival kapsamında olacak” dedi. Organizasyonun isim değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.  – Alanya Belediyesi / Bülten

 

alanya belediyesi alanya arıtma osman tarık özçelik hüseyin güney alanya belediye meclisi