ÖĞRENCİLER ALANYA KÜLTÜR EVLERİNDE ZAMAN YOLCULUĞUNA ÇIKTI

ABONE OL

Kentin kültürünü korumak için Alanya Belediyesi'nin yaptığı tüm çalışmalar, öğrencilerin Alanya'nın tarihini ve kültürünü yerinde öğrenmelerine imkan sağlıyor. Bu kapsamda öğrenciler Alanya Belediyesi'nin Kültür Evleri'ni ziyaret ederek adeta zaman yolculuğuna çıkıyorlar.

Alanya’nın tarihini, kültürünü ve geçmişine dair sosyal yaşamını tanımak isteyen öğrenciler Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı kültür evlerini gezdi. Özel Yaşam Okulları, (Waldorf) 3. ve 8. sınıf öğrencileri ile Doğa Koleji 5 yaş grubu öğrencileri yıl sonu okul projesi için Alanya Belediyesi Kültür Evleri’nde zaman yolculuğu yaparak, faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

ÖĞRENCİLER GELENEKSEL MESLEKLERLE TANIŞTI
Waldorf 8. sınıf öğrencilerinin ilk durağı Alanya Belediyesi Kültür Evi oldu. Geleneksel yöntemlerle dokumacılık yapan Leyla Murabıt eşliğinde kirmenle yün ve ipek eğiren, çulfalıkta dokuma öğrenen çocuklar, aynı zamanda kalıcı deneyimler de yaşadılar.
Waldorf Okulları 3. sınıf öğrencileri ise eski meslekleri öğrenmek, el becerilerini geliştirmek, ustalık gerektiren zanaatları tanımak ve gelenekselleşen mesleklerle bağ kurmak için Alanya Belediyesi Azakoğlu Kent Belleği ve Kent Müzesi’ni ziyaret ettiler.



Daha sonra Alanya Belediyesi Ömürlü Kemal Atlı Kültü Evi’ni ziyaret eden Waldorf öğrencileri, geçmişi Osmanlı dönemine dayanan Alanya ipek böcekçiliği ve ipek dokumacılığıyla ilgili uzman öğreticilerle yeni tecrübeler yaşadılar.

Alanya Doğa Koleji 5 yaş öğrencileri “Canlıların Dünyası” teması kapsamında toprak altında yaşayan canlılar ve böcekler hakkında bilgi almak için, Alanya Kalesi’nde bulunan Herbaryum ve Kemal Atlı Kültür Evi’ni ziyaret ederek bitki ve canlı türlerini yakından incelediler.



“ÇOCUKLAR ALANYA’NIN TARİHİNİ BU EVLERDE ÖĞRENİYOR”
Çocukların Alanya’nın tarihini bu evlerde öğrendiğini belirten Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, “Alanya’daki pek çok okul, baharın gelişiyle birlikte öğrencilerini Belediyemizin restore ettiği tarihi evlere götürüyor. Öğrenciler bu evlerde demir döverek, ipek çekerek, kirmen ile yün ve ipek eğirerek Alanya’nın tarihi, sosyal ve ekonomik yaşamına ait birçok bilgiye sahip oluyor. Öğrencilerimizin ödevlerine ilham olan evler, aynı zamanda çocuklara yaşadıkları çevreye ait tarihi ve kültürel değerleri de sunuyor. Alanya’nın geçmişine tanıklık eden siyah-beyaz fotoğraflarla tüm detaylarıyla Alanya’yı tanıyorlar; evleri gezdiren uzman personellerimizden geçmişe dair merak ettikleri tüm soruların cevabını alıyorlar.” dedi.