Kazakistan'da düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları başladı: 89 ülkeden 2 bin sporcu katılacak

ABONE OL

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 89 ülkeden 21 geleneksel spor dalında 2 binden fazla sporcunun katıldığı 5. Dünya Göçebe Oyunları Astana Arena Stadı'nda düzenlenen görkemli törenle açıldı.

Kazakistan’ın başşehri Astana’da 89 ülkeden 2 binden fazla sporcunun katıldığı 5. Dünya Göçebe Oyunları görkemli törenle açıldı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan konuşma yaptı.
Organizasyonda göçebelerin zengin tarihi, kültürü ve geleneklerini canlandıran renkli sahneler damga vurdu.
Kazakistan'ın ev sahipliğinde yaklaşık 89 ülkeden 2 binden fazla sporcunun katılımıyla yapılan 5. Dünya Göçebe Oyunları, "Büyük Bozkırda Buluşma" sloganıyla başladı.
"Dünyadaki geleneksel sporların olimpiyatları" olarak 2 yılda bir düzenlenen oyunlar 13 Eylül'de sona erecek. 



Başta at üstünde oynanan oyunlar olmak üzere geleneksel entelektüel oyunlar, dövüş sanatları, okçuluk, kuş avcılığının da yer aldığı 21 geleneksel spor dalında müsabakalar yapılacak.
Açılış töreni görkemiyle izleyenleri hayran bıraktı.
Erdoğan, açılışta tamamen dolan 30 bin kapasiteli stadyumda yaptığı konuşmada "Ulu Dala Dübiri (Büyük Bozkırda Buluşma) sloganıyla Astana’da gerçekleştirilen bu büyük buluşma, sadece sporcular için değil inanıyorum ki aynı zamanda Türkiye ve Kazakistan başta olmak üzere tüm ülkeler arasında yeni dostluklar, işbirlikleri ve kültürel alışverişlerin başlangıcı olacaktır." dedi.
Erdoğan organizasyonun sadece geleneksel sporların bir araya geldiği bir "arena" değil aynı zamanda ortak kültürel mirası yaşatma ve geleceğe taşıma konusunda kararlı olunduğunu tüm dünyaya gösteren bir buluşma olduğunu vurguladı.



"Dünyadaki geleneksel sporların olimpiyatları" olarak 2 yılda bir düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları'nın 5'incisi, 13 Eylül'e kadar "Ulu Dala Dübiri" (Büyük Bozkırda Buluşma) sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da devam edecek.
İlk 3'ü Kırgızistan'ın Çolpan Ata şehrinde, 4'üncüsü İznik'te düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları'nın 5'incisi, yaklaşık 90 ülkeden 2 binden fazla geleneksel sporcunun katılımıyla ilk kez bir başkentte yapılacak.
Dünya Göçebe Oyunları'nda Astana'ya 100 binden fazla turistin gelmesi bekleniyor.