Hayate Hanım Ortaokulu'nda hem açılış hem de Alanya'ya müjde
Hayate Hanım İlk ve Ortaokulu'ndaki bilişim teknoloji sınıfının açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, 6 Şubat depreminde Kahramanmaraş'ta Alanyalı hayırseverlerin katkıları ile yaptırılan Alanya İlkokulu ile ilçedeki bir okulu kardeş şehir yapacaklarını müjdeledi.
Hayate Hanım İlk ve Ortaokulu’nun bilişim teknoloji sınıfının yenilenmesine katkı sağlayanlara plaket takdim edildi. Okulun konferans salonunda başlayan etkinliğe Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Hayate Hanım İlk ve Ortaokulu Müdürü İrfan Arık, Okul Aile Birliği üyeleri ile veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte ardından öğrenciler tarafından müzik dinletisi sunuldu. Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya’nın hayırseverlerin başkenti olduğunu söyledi. Yılmaz, “Çünkü hayırseverler cami, sağlık ocağı, çeşme yaptırmış. Milli eğitime de çok sayıda okul yaptırmışlar. Şu anda Alanya’daki okulların yüzde 62’sini hayırseverlerin yaptığını bilmenizi özellikle istiyorum. Alanya her zaman devletine yük olmadı. Devletin yükünü aldı. Devlet 1 yaptırmışsa, Alanya’daki hayırseverler 2 yaptırdı. Geldiğimiz noktada sadece 1 tane ikili eğitim yapan okulumuz kaldı. Nitelikli okullar yaptırmaya özen gösterdik. Meslek liselerini ve okul öncesini de önceleyerek onlara daha çok ağrılık verdik. Şu an sadece Konaklı Kemal Atlı Okulu’muz kaldı. Bunun dışında ikili eğitim yapan okul kalmadı. Orası için de hayırseverimiz de hazır. Son olarak siber güvenlik meslek lisesini yaptırdık. Siber güvenlik meslek lisesi Türkiye’de sadece 4 tane var. Biri de bizim ilçemizde var. Bunlar hayırseverlerimizin desteği ile olan şeyler. Bu hayırseverlerimizin sayesinde de bilişim sınıfı açıldı. Bilişim sınıfında da yetiştirdiğimiz öğrenciler de inşallah siber güvenlik meslek lisesine göndereceğiz. Oradan da inşallah İHA’ları, SİHA’ları yapmaya göndereceğiz. Çocuklarımızı mühendis yapacağız. Bu ülkenin yerli ve milli savunma ve hücum aletlerin, araç, gereçlerini üretmek için kullanacağız” dedi.
“PAZARCIK’TAKİ OKULU ALANYA’DAKİ OKUL İLE KARDEŞ OKUL YAPACAĞIZ”
Alanya’nın ününün ilçe sınırları dışına çıktığını söyleyen Yılmaz, “6 Şubat depremini yaşamıştık. O gün ne yapabiliriz diye düşündük. Alanya’nın hayırsever çocuklarını da işin içine katalım dedik. Alanya’nın hayırsever öğrencileri ve öğretmenleri tarafından 3 milyon 200 bin TL para topladık. 5 milyon TL’ye tamamlamamız gerekiyordu. Geri kalan 1 milyon 800 bin TL’sini de Hamdullah Emin Paşa Vakfı’ndan karşıladık. 5 milyon TL’ye Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 4 derslikli bir ilkokul yaptırdık. Okulun adı Alanya İlkokulu. Biz bu yaşta öğrencilerimize yardımlaşma, hayırseverlik duygusunu aşıladığımız için Alanya hayırsever. 18 Kasım’dan sonra Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ile Pazarcık’a gidip bu okulun açılışını yapacağız. Alanya’dan bir kardeş yapsak demiştik. Alanya’da Alanya İlkokulu adı altında okul yok. Okullarımızdan birinin adını Alanya İlkokulu olarak çevirmeyi planlıyoruz. Kuvvetle ihtimal Çıplaklı İlkokulu’nu çevireceğiz. Pazarcık’taki Alanya İlkokulu ile kardeş okul yapacağız. İnşallah o okula destek olmaya, topladığımız yardımları göndermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Yılmaz konuşmasını ardından bilişim teknoloji sınıfının yenilenmesine katkı sağlayanlara plaket takdim etti. Daha sonra okulun ikinci katında bulunan bilişim teknoloji sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Yılmaz ve beraberindeki sınıfı inceledi. – Haber Merkezi