Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen'in ölümü hakkında ilk defa konuştu: 'Sonu onursuz ölüm oldu'

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü hakkında ilk defa konuştu. Erdoğan "Onursuz bir ölüm oldu" ifadesini kullandı. Yenidoğan Çetesi'ndeki 'PKK sempatizanlarına' da işaret eden Erdoğan "Hep beraber terörün olmadığı bir ülkeye inşa edelim istiyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ Lideri Fethullah Gülen'in ölümü hakkında konuştu. Erdoğan, "FETÖ'cülere haddini bildirdik. FETÖ elebaşının ölümü de onursuz bir ölüm olmuştur. Bu dünyada işledikleri suçlardan kaçsa da ilahi adaletten kaçamadılar. Allah'ın cezalandırması çetindir. Rabbimiz bu hainlerin yaptıklarının hesabını soracaktır. Baş hainin ölümüyle şehit ailelerimizin yüreği biraz olsun soğumuş, gazilerimiz biraz olsun teselli bulmuş, Türkiye'ye ihanet edenlerin akıbetinin ne olacağı böylece görülmüştür" ifadelerini kullandı.

'Hep beraber terörün olmadığı bir ülkeye inşa edelim istiyoruz'
Gündemdeki yeni açılımlar hakkında da konuşan Erdoğan, "Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Hep beraber terörün olmadığı bir ülkeye inşa edelim istiyoruz" dedi.
'Bölücü terör örgütü sempatizanlarının olduğu çete'
Yenidoğan çetesi hakkında da konuşan Erdoğan, "1.5 sene önce bir şikayet üzerine başlatılan soruşturmalar gösterdi ki 12 evladımız canına kast eden bir çete vardır. Bölücü terör örgütü sempatizanların da içinde olduğu bu çete, devletin imkanlarını istismar ederek böyle alçakça bir vahşeti gerçekleştirmiştir. Devletimiz de ilk andan itibaren harekete geçmiştir. Böyle bir barbarlığı yapanlar hukuk önünde en ağır cezalarını çekeceklerdir. Bir daha gün yüzü göremeyecekler. Cumhurbaşkanı olarak ben de bakanlarıma gerekli talimatları verdim" dedi.
Erdoğan'ın sözleri, Yenidoğan çetesi lideri Fırat Sarı'ya işaret ediyor. Sarı'nın PKK üyeliği sebebiyle hakkındaki ceza 2003 yılında affedilmişti.