ATO'DAN "PORTFOLYO GÜNLERİ" …

ABONE OL

ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ'DAN 'GORDİON'U ANİMASYON FİLMLE DÜNYAYA TANITALIM' ÇAĞRISI

YILMAZ’IN ÇAĞRISI REKLAM VE ANİMASYON ŞİRKETLERİNDEN YANIT BULDU: “ŞEHRİMİZİN DEĞERİNİ DÜNYAYA BİZ TANITIRIZ” 

ANKARA TİCARET ODASI’NIN, BAŞKENT’TEKİ ÜNİVERSİTELERİN REKLAM VE TASARIM ALANLARINDA EĞİTİM GÖREN 300’E YAKIN PORTFOLYOLU ÖĞRENCİ İLE 100’E YAKIN SEKTÖR TEMSİLCİSİNİ BULUŞTURDUĞU “PORTFOLYO GÜNLERİ” ATO MECLİS SALONU’NDA YAPILDI.



ATO’NUN SEKTÖRÜN VE SEKTÖRDEKİ NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNÜN GELİŞMESİNE DESTEK OLMAK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROGRAMA ATO MECLİS BAŞKANI DERYAL VE ATO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ KATILDI.

YILMAZ: “BAŞKENTİMİZİN DOĞAL VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNİ REKLAM VE İLETİŞİM ALANLARINDA GELİŞEN TEKNOLOJİYLE DÜNYAYA TANITMAMIZ GEREKİYOR” 
20 HAZİRAN 2023- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Başkent Ankara’nın tanıtımı ve bir dünya şehri olarak markalanması açısından iletişim, reklam ve tasarım alanlarında yapılan çalışmaların önemine dikkati çekerek, “Başkentimizin doğal ve kültürel zenginliklerini reklam ve iletişim alanlarında gelişen teknolojiyle dünyaya tanıtmamız gerekiyor” dedi.



ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, yakın zamanda Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Dünya Mirası listesine girmesi beklenen Ankara’nın Polatlı sınırları içerisindeki Gordion Antik Kenti’nin dünyaya tanıtılması için de animasyon film önerisinde bulundu. Yılmaz, “Gordion’u animasyon filmle dünyaya tanıtalım” çağrısı yaptı.  

Ankara Ticaret Odası’nın, 10 No’lu Basın-Yayın Meslek Komitesi, 13 No’lu Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi ve 14 No’lu Medya Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla düzenlenen, Başkent’teki üniversitelerin reklam ve tasarım alanlarında eğitim gören 300’e yakın portfolyolu öğrenci ile 100’e yakın sektör temsilcisini buluşturduğu “Portfolyo Günleri” ATO Meclis Salonu’nda ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz’ın da katılımıyla yapıldı.



ATO’nun sektörün ve sektördeki nitelikli iş gücünün gelişmesine destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği programın açılışında konuşan ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, sektör temsilcileri ve üniversite öğrencilerine Gordion Antik Kenti’nin tanıtımı için bir animasyon filmi hazırlamaları önerisinde bulundu. Yılmaz, Başkent Ankara'dan UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi beklenen ilk alan olan Gordion Antik Kenti’nin dünyaya tanıtımının reklam ve iletişim sektörünün çalışmalarıyla mümkün olacağını söyledi. Başkent Ankara’nın tanıtımı ve bir dünya şehri olarak markalanması açısından iletişim, reklam ve tasarım alanlarında yapılan çalışmaların önemine değinen Yılmaz, “Başkentimizin doğal ve kültürel zenginliklerini reklam ve iletişim alanlarında gelişen teknolojiyle dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Gordion’u animasyon filmle dünyaya tanıtalım” diye konuştu.



-“GELECEĞİN MESLEKLERİYLE DÜNYADA YERİMİZİ ALALIM”-
Türkiye’de işsizlik oranının yüzde 10 seviyesinde olduğunu ve genç nüfusta bu oranın yüzde 20’lere kadar çıktığını kaydeden Yılmaz, “Ülkemizde 208 üniversitede 7 milyona yakın öğrenci eğitim görüyor. Hemen hemen her şehrimizde üniversite bulunuyor, buralarda ihtiyaca uygun, gelecek yüzyılın meslekleri olacak alanlarda fakülte ve bölümler açmak mezun gençlerimizin istihdamı açısından önemli” dedi. 

-“ANKARA YARATICI ENDÜSTRİLERİN HUB’I OLARAK KONUMLANABİLİR”-
Reklam, iletişim, tasarım, görsel sanatlar gibi alanları da içine alan yaratıcı endüstrilerin tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de gelişme kaydettiğini ifade eden Yılmaz,  yaratıcı endüstrilerin ekonomiye katma değer sağlayan önemli bir alan olduğunu söyledi. Yılmaz, “Ankara’yı yaratıcı ekonomide dünyanın HUB’ı haline getirmek için iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

-YILMAZ’IN ÇAĞRISINA YANIT- 
ATO 13 No’lu Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Berat Kuzu da yaptığı konuşmada ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın “Gordion’u animasyon filmle dünyaya tanıtalım” çağrısına yanıt vererek “Şehrimizin değerini dünyaya yine Ankaralı firmalar olarak biz tanıtırız” dedi. 

Kuzu, Ankara’da reklam, film, animasyon, matbaa ve yayıncılık sektörlerinde var olan 10 bine yakın firmanın Türkiye'nin kreatif sektörlerine öncülük ettiğine dikkat çekerek
 “Gordion’u sektörümüzün ortak çalışmasıyla tanıtmaktan büyük mutluluk duyarız” diye konuştu. 



Portofolyo günü etkinliğinin düzenlenme amaçlarından birinin yeni neslin sektöre kazandırılması olduğunu belirten Kuzu, gençlere seslenerek, reklam, medya ve yayıncılık alanlarında çalıştıklarında yalnızca bir meslek icra etmeyip, toplumun dönüşümüne de katkı sağlayacaklarını söyledi. Kuşak çatışmasının sektörlerde de fark edildiğinin altını çizen Kuzu, “Özellikle yaratıcı endüstrilerde önceki nesillerin bilgi birikimi ve mirası temel alınarak gerçekleştirilen çalışmalar sektörü ve çalışmayı yapanı çarpan etkisiyle çok ileriye taşır” dedi. 

-SEKTÖR ADAYLARINA TAVSİYELER-
Ankara Hacı Bayram Veli (AHBV) Üniversitesi GENÇMER Müdürü Prof. Dr. Çiğdem Demir ile AHBV Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Öztürk Göçmen de konuşmalarında AHBV Üniversitesi GENÇMER’in kuruluş hikâyesini ve güncelde sürdürdükleri projeleri anlattı. 


 
Açılış konuşmalarının ardından Fikrialem Sanat Yönetmeni Tevhit Haşimoğlu, Stüdyo Galaktik/Yönetmen ve Yapımcı Sinan Ölmez, Sineline Film Şirketi’nden Sefa Özçelik, Tünel Tasarım Şirketi’nden Rahman Karakaş sektörde çalışacak gençlere tavsiyelerde bulunan birer konuşma gerçekleştirdi. 

ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz’ın sektör temsilcilerine plaket takdiminde bulunduğu program, üniversite öğrencilerinin ATO Fuaye alanında portfolyo sunumlarıyla devam etti.



Ankara’da faaliyet gösteren reklam ve reklam hizmet ihracatı yapan ajanslardan profesyoneller ile Prof. Dr. Hülya iz Bölükoğlu, Prof. Dr. Gülay Hasdoğan, Prof. Dr. Çiğdem Demir, Prof. Dr. Ayşe Elif Emre Kaya, Prof. Dr. Özden Pektaş Turgut, Doç. Dr. Pelin Öztürk Göçmen, Doç. Dr. Atila Işık, Dr. Öğr. Üyesi Aydın Öztoprak, Doç. Dr. Esra İlkay İşler, Öğr. Gör. İrem Bilgi Ataay  öğrencilerin portfolyolarını değerlendirdi.



Etkinliğe, 10 No’lu Basın-Yayın Meslek Komitesi Başkanı Bayram Bakır, Komite Üyeleri Ahmet Karabulut, Paşa Sarman, Caner Vural, 13 No’lu Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Derya Filiz Dalga, Komite Üyeleri, Hayati Özbek, Serhat Karahüseyin, Ferhat Çınar, 14 No’lu Medya Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Talha Geredeli, Komite Üyeleri İsa Doğmuş, Efe Polat, Tayfun Soydemir de katıldı.