ALMANYA'DA SEYAHAT ACENTELERİ 36 ŞEHİRDE EYLEM YAPTI

ABONE OL

ALMANYA'DA SEYAHAT ACENTELERİ 36 ŞEHİRDE EYLEM YAPTI

Avrupa seyahat pazarının merkezi Almanya’da tarihi bir gün yaşandı. Koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda kalan Seyahat acenteleri çalışanları ülke genelinde eylem yaptı.

Koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak zor duruma düşen acenteler, tur operatörleri ve uçak şirketleri, ülkenin pek şehrinde ve kasabasında bir araya gelerek, acil yardım talebinde bulundu.

Ülkenin her yerinde 36 farklı noktada gerçekleştirilen eylemler ile seyahat acentelerine acilen yardım edilmesi istendi.
Eylem ile ilgili olarak QTA sözcüsü Thomas Bösl, "Seyahat acentelerinin eylemi durumun ciddiyetini gösteriyor. Şirketlerin geri ödenmesi gerekmeyen devlet fonlarına ihtiyacı var” dedi.

Turizm TUI ve Lufthansa’dan ibaret değil

Eylemlerde ‘'2.9 milyon insanın çalıştığı sektör önemli'', ''Turizm TUI ve Lufthansa'dan ibaret değildir'' “Seyahat acentelerini kurtarın, turizmi kurtarın!" yazılı dövizler taşıdı.

Eyleme katılanlar yanlarında getirdikleri boş valizler ve boş şezlonglarla sektörün içinde düştüğü duruma dikkat çekmeye çalıştı. Koronavirüs salgını nedeniyle katılımın sınırlandırıldığı gösterilere onlarca merkezde binlerce turizmci katıldı.

Seyahat acentelerinin eylemleri şu şehirlerde gerçekleşti:

Frankfurt, Hamburg, Dresden, Dortmund, Düsseldorf, Wiesbaden, Mainz, Schermbeck, Kiel, Halle, Nürnberg, Hannover, Paderborn-Lippstadt Havaalanı, Bad Neuenahr-Ahrweiler, Bremen , Cottbus, Koblenz, Köln, Berlin, Chemnitz, Düren, Erfurt, Friedrichshafen, Kempten, Leverkusen, Ludwigshafen, Magdeburg, Potsdam, Saarbrücken, Schweinfurt, Schwerin, Gießen, Leipzig, Stuttgart, Ulm ve Kasse

KAYNAK Turizmhaber.com

Almanya Eylem haber Seyahat Acente TUİ Turizm Türkiye