Alanya'da uygulama otelinin açılışı gerçekleştirildi

ABONE OL

Alanya'da Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bağlı olan Meziyet Köseoğlu Uygulama Oteli'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, 'Emine Gümrükçüler Turizm ve Otelcilik Okulu'nun da  önümüzdeki hafta geçici kabulü yapılacak. Alanya turizmine ve eğitimine hizmet vermeye başlayacak' dedi. 

Cumhuriyet Mahallesi, Yaşar Doğu Caddesi’nde bulunan uygulama otelinin açılışına Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılışta önce konuşan okul müdürü Uğur Aydın, “Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1964 yılında kurulmuş olan Alanya’nın köklü eğitim kurumlarından birisi. Okulun bünyesinde çocuk gelişimi, yiyecek-içecek hizmetleri, konaklama-seyahat hizmetleri ve güzellik hizmetleri alanları bulunuyor. Toplam bin 60 civarında öğrenci ile eğitim faaliyeti sürdürülüyor. Uygulama otelimiz daha önce Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde hizmet vermekteyken, bakanlığın mesleki eğitim merkezlerinde döner sermaye faaliyetlerini kapatması sonrasında işletilemez hale gelmiş, yaklaşık 1 yıldır kapalı durumda iken okulumuzun buna uygun şartları taşıması, bünyemizde yiyecek-içecek alanları, konaklama-seyahat alanları gibi alanların bulunması, döner sermaye faaliyetimizin açık olmasından dolayı okulumuza bağlanması ile ilgili bir süreç gerçekleşmiş ve sonuçlandı. Okulumuza bağlı olarak hizmet vermeye başladı. Uygulama otelinin bünyesinde 30 odamız, 96 yatak kapasitemiz, kafeterya, mutfak, çamaşırhane gibi eklentiler bulunuyor” dedi.




Okul Müdürü Uğur Aydın

YUSUF YILMAZ’DAN BİR MÜJDE DAHA
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da, “Biz müdürlük olarak Konaklı’da Ümit Altay Turizm ve Otelcilik Meslek Lisemiz vardı. Orayı işletiyorduk. Öğretmenevimiz var. Burasını da atıl durumda iken aktif hale getirdik. Bu konuda okul yöneticilerimiz talepkar oldular. Biz işletmek istiyoruz dediler. Onların da bu isteğini biz de geri çevirmedik. Kaymakamımız ve siyasilerin de desteği ile otelin tekrar açılıp Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bağlanması konusuna yardımcı olduk. Bugün otelimiz resmen açılmış oluyor. İlaveten Emine Gümrükçüler Turizm ve Otelcilik Okulu’muzu Mahmutlar-Kargıcak bölgesine yapıyoruz. Bu okul da bitti. Önümüzdeki hafta geçici kabulü yapılmış olacak. Orası da sektörle protokol yapan okul olarak Alanya turizmine ve eğitimine hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu. 


Yusuf Yılmaz

“ARA ELEMANA İHTİYACIMIZ VAR”

Başkan Özçelik de, “Hepimiz ara elemana ne kadar ihtiyacımız olduğunu ve bugünlerde ne kadar sıkıntı çektiğimizi biliyoruz. Onun için bu tip ara eleman yetiştiren okulların ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Orta okul, lise çok önemli ama bunlar kadar meslek liseleri de çok önemli diye düşünüyorum. Bunlara elimden geldiğince gayret gösteriyorum.” 


Osman Tarık Özçelik

“KAMU TESİSİ SAYISI DAHA FAZLA ARTMALI”

Kaymakam Ürkmezer, “Bizim için meslek liseleri önemli. Biz sadece okullarda değil, Alanya gibi bir turizm kentinde birçok otelde çocuklara yerinde eğitim de yaptırıyoruz. Kimi zaman da yerinde ziyaret ediyoruz. MESEM’de iş başında işi öğrenmeleri hem de birden fazla sektörün, Alanya’da turizm sektörünü konuşursak, nitelikli personel ihtiyacını karşılaması anlamında bu gibi faaliyetlerin, meslek liselerinin yerinde eğitimi önemli buluyoruz. Ne mutlu ki otel sahiplerimiz de ve ilgili STK’lar da bu konuda bizlere destek veriyor. Biz bundan sonra da bu desteğin devam etmesini istiyoruz. Alanya turizmin ilk başladığı yerlerden. Bugün yaklaşık 200 bin yatak kapasitesi var. Böyle yerlerde olması gereken kamu tesisi maalesef az. Sadece öğretmenevi, Ümit Altay Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi var. Yeni açılacak okul da var ama bildiğimiz meteoroloji ve karayolları. Fazla da bir kamu tesisi yok. Gönül ister ki bundan sonra daha fazla artsın. Kamu-özel iş birliğinin nitelik anlamında da artışa, desteğe, iyileşmeye destek vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Toplu dua edilmesinin ardından protokol üyelerinin birlikte kestiği kurdele ile uygulama otelinin açılışı gerçekleştirildi. Ardından uygulama otelini gezen protokol üyeleri ve davetlilere kahvaltı ikram edildi. – Haber Merkezi  

Fatih Ürkmezer

rıfat azakoğlu mesleki ve teknik anadolu lisesi meziyet köseoğlu uygulama oteli alanya meziyet köseoğlu uygulama oteli açılış fatih ürkmezer açılış yusuf yılmaz açılış ümit altay turizm ve otelcilik meslek lisesi emine gümrükçüler turizm ve otelcilik okulu