AK Parti Alanya'da Sabri Tos ilçe başkan adaylığını açıkladı

ABONE OL

12 Ekim'deki kongre öncesi AK Parti İlçe Başkan adaylığını açıklayan Sabri Tos, 'Bu partiyi sen toparlarsın, sen ayağa kaldırırsın dedikleri için açıklama yapıyoruz. Hizipçilik veya bölücülük amacımız yok. Parti tabanına sessiz kalamam. Netice itibariyle parti tüzüğüne göre tek aday diye bir şey yok' dedi. 

AK Parti eski İlçe Başkan yardımcılarından Sabri Tos, 12 Ekim’deki kongre öncesi ilçe başkan adaylığını açıkladı. Parti binasına gelen Tos’u kapıda AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı karşıladı. Parti binasındaki konferans salonunda partililere hitap eden Tos, “Genel merkez teşkilatımızın aldığı kongre kararı ile kngre sürecimiz başladı. 12 Ekim’de başlayacak olan kongremize biz de gerekli dostlarımızla, dava arkadaşlarımızla, partimizin kurucusundan önceki dönem belde başkanları, meclis üyeleri, mahalle başkanları ile gerekli çalışmaları yaptık. Bugün itibariyle önümüzdeki kongrede adaylık açıklamamız istendi. Şu anda genel merkezin açıkladığı süreç 12 Ekim’de başlayıp 90 gün içinde ilçe kongreleri yapılacak. Ben 2001’de partinin kurucusuyum. 23 yılım AK Parti’de geçti. Teşkilatçılığımı ve duruşumu herkes biliyor. Biz 23 yıl boyunca çizgimizden hiç sapmadık. Aynı çizgide devam edeceğiz. Bugünkü konjonktürde görüştüğümüz, illa ki aday olmamız gerektiğini söyleyen büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bizi bu göreve layık gördüler. Ben bu partide hiç hizipçi olmadım. Hizipçilerle de hiç işim olmaz. Bugün Tavlı ve ekibi bizi kapıda karşıladı. Teşekkür ediyorum. Daha önce 2014’te de aday oldum. 2017’de müraacatımız oldu. Bu şekilde karşılanmamıştım. Başta Tavlı ve ekibine teşekkür ediyorum. Dava, parti bizim. Parti hepimizin. Sonuçta biz bu davaya hepimiz sahip çıkacağız. Bu benim aday olmamın en büyük gerekçelerinden birisi bana gelen parti büyüklerimin vasıtasıyla aday oluyorum. Bu partiyi sen toparlarsın, sen ayağa kaldırırsın dedikleri için burada açıklama yapıyoruz. Burada bizim hizipçilik veya bölücülük amacımız yok. Allah izin verirse 12 Ekim’de olursa, o gün göreceksiniz. O günkü şartlarda biz kazanırız, biz onlardan bekleriz. Onlar kazanırsa ben onları tebrik ederim. Ben 2014’te de aynısını yaptım. 2014’te sandığa girdim, kaybettik. İlk toplantısında tatlısını alıp hayırlı olsuna geldik. Bu dava bizim. Burası bizim evimiz. Ben partime kızım gibi bakıyorum. 12 Ekim’de adayız. İnşallah kongreyi alacağız. Aldıktan sonra burayı herkesin eviymiş gibi Alanya’ya gelen mahalleliler gelecekler, ziyaret edecekler. Alanyalılar da her gün gelecekler çaylarını içecekler. Bu partiyi evimiz gibi yapacağız. İlçe başkanı olacağız” dedi. 



“TEK ADAY DİYE BİR ŞEY YOK”
Başkan adayı olmasının bazı kesimlerde başkaldırı olarak nitelenirken kamuoyunda olumlu tepki aldığı sorulan Tos, “Ben istişareye açık birisiyim. İstişare de ettim. Genel başkan teşkilat başkan yardımcısı ile istişare ettim. Bana çarşamba, perşembe gününe kadar beklemem söylendi ama perşembe günü haber yapıldı. Burada bir parti tabanı var. Parti tabanına sessiz kalamam. Netice itibariyle parti tüzüğüne göre tek aday diye bir şey yok. O gün gelecek divan da oluşacak. Divana biz listemizi sunacağız. İnşallah o gün geldiği zaman aday olacağız” diye konuştu.   

“ALANYA’YI AK BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIRACAĞIZ”
Partililere küsme ve yüksek sesle konuşma haklarının bulunmadığını belirten Tos, “Bu göreve bunu bilerek geliyoruz. Ben 2004’te siyasete girdim. 2004’ten beri sinir sistemim yok. Bize küsen varsa ona gideceğiz. Neden küstüğünü soracağız. Allah izin verirse seçileceğiz. Seçildikten sonra da kendimize hedef koyacağız. Hedef ilk yerel seçimde Alanya’yı ak belediyecilik ile tanıştıracağız” ifadelerini kullandı. – Haber Merkezi






 

sabri tos adaylık ak parti alanya sabri tos sabri tos alanya sabri tos ak parti ak parti alanya kongresi ak parti alanya ilçe başkan adayları