Altınkaya Yaylası - Antalya

Antalya sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler sayesinde “Türk Rivierası” adını almıştır. Deniz, güneş, tarih ve doğanın sihirli bir uyum içinde bütünleştiği Antalya, Akdeniz’in en güzel ve temiz kıyılarına sahiptir. 630 km. uzunluğundaki Antalya kıyıları boyunca, antik kentler, antik limanlar, anıt mezarlar, dantel gibi koylar, kumsallar, yemyeşil ormanlar ve akarsular yer alır.

Altınkaya Yaylası - Antalya
16 Aralık 2020 - 15:38


Toros dağlarının eteklerinde yaklaşık 800 rakımında 240 nüfuslu Altınyaka Mahallesi, merkezinde bulunan Pınargözü mesire alanı, çınar ağaçlarının altından çağlayan sularla, yeşilin ve serinliğin buluştuğu noktada günübirlik çok sayıda vatandaşı konuk ediyor

Antalya’nın Kumluca ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Altınyaka Mahallesi Pınargözü mesire alanı piknikçilerin vazgeçilmez mekanı haline geldi. Toros dağlarının eteklerinde yaklaşık 800 rakımında 2 bin 400 nüfuslu Altınyaka Mahallesi merkezinde bulunan Pınargözü mesire alanı, asırlık çınar ağaçlarının altından çağlayan sularla, yeşilin ve serinliğin buluştuğu noktada huzur veren manzarası ile günübirlik piknikçileri konuk ediyor.



Yarı yayla konumunda olan Altınyaka, geniş arazileri bulunmamasına rağmen, çok fazla kaynak suyuna sahip bir mahalle olarak biliniyor. Geniş tarım alanlarının olmadığından kaynak suyu ya balık üretim havuzlarında kullanılıyor ya da derelerden Alakır Çayı'na birleşip denize dökülüyor.
Bir de yamaçlarda teraslanmış küçük arazilerde yetiştirilen elma, erik, kaysı, ayva ve kiraz gibi meyvelerin sulanmasında kullanılıyor. Antalya il merkezinden ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar Altınyaka’da suyun verdiği serinlik ve huzurun altında keyifli bir gün geçiriyor.

Altınyaka Mahalle Muhtarı Havva Karakuş, 50 yıl önce mahalleye çevre düzenlemesinin yapıldığına değindi. Yeniden bir çevre düzenlemesine ihtiyaç olduğunun altını çizen Karakuş, şu ifadeleri kullandı: “Mesire alanımıza Antalya ve çevresinden gelenler oluyor. Çok beğeniyorlar. Havamız güzel, nem oranı düşük. Gelenler ferahlayıp gidiyorlar. Sularımız soğuk, buzdolabını aratmayacak şekilde. Kumluca’ya uzaklığı 25 kilometre, Antalya’ya uzaklığı 55 - 60 kilometre, en kısa sürede ulaşılabilecek bir piknik alanıdır. 


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum