ALTAV OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

ALTAV Seçimli Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Genel kurulda; yeni yönetim, denetim ve danışma kurulu üyeleri belirlendi.

ALTAV OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
30 Mayıs 2024 - 11:18 - Güncelleme: 30 Mayıs 2024 - 11:47
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) 2024 Seçimli Genel Kurul Toplantısı Alanya Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel Kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını ise yapan ALTAV Eski Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu yaptı. 

“ALANYA’YI LAYIKIYLA TEMSİL ETMEK İÇİN ÇALIŞTIK”
Göreve geldiği günden bu yana tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde Alanya için çalıştıklarını söyleyen Dahaoğlu, “ALTAV çatısı altında; önemli kurumlarımız, turizmciler, gazeteciler ve iş adamları ile birlikte Alanya için var gücümüzle çalışarak birçok projelere imza attık. Birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum arkadaşlarımla birlikte yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi ve 2023 yıllarının bütçe detaylarını bugün sizlere burada sunacağız. Biz ALTAV yönetim kurulu üyeleri olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana büyük zevk, heyecan, gurur, özveri ve huzur içerisinde güzel çalışmalar yaptık. İmkanlarımız dahilinde, Alanya’nın değerlerini muhataplarına anlatabilmek, örneğin; Alanya-GZP Havalimanına programda olmayan uçak seferleri koydurabilmek çok gurur verici. Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışındaki tanıtım elçilerimiz tarafından takdir edilerek ALTAV’ın her söyleşide örnek gösterilmesi çok onur verici. Ülkemizin dahi temsil edilmediği platformlarda Alanya’yı layıkıyla temsil edebilmek çok heyecan verici. 



“EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Alanya’nın yüklü beyinleriyle, yeni fikirler üretebilmek, beyin fırtınaları yapabilmek ve güzel sonuçlara ulaşabilmek çok zevkli. İlk başladığımız zamanlarda bazı projelerimizde maddi destek bulamamışken dahi hedeflerimiz için yolumuzdan dönmemek çok sevindirici. Hiçbir maddi kaygı gözetmeden, ailemize ayıracağımız vakitten fedakarlık ederek, memleketimize, sektörümüze faydalı olmak çok huzur verici. Zaman zaman, aslında tam olarak ne işe yaradığımızı bilmek ve anlamak istemeyen sığ beyinlerin yersiz eleştirileriyle yaralanmak ise çok üzücü. Ve aslında gösterdiğimiz çabanın ve Alanya’ya sağladığımız çoğu paha biçilemez faydanın gerçek ve kalıcı olduğunu bilmek çok mutluluk verici. Alanya’da doğmamış bir Alanyalı olarak, şehrime duyduğum sevgiyi ve ona hizmet ederken yaşadığım duygulardan çok az da olsa bahsetmek istedim. Bizlere güvenen ve Alanya’nın bu değerli kurumunu teslim eden Alanya Belediyesi eski Başkanımız Adem Murat Yücel’e ve siz değerli üyelerimize şükranlarımızı sunmak isterim. Omuz veren tüm yönetim kurulu çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Alanya adına yapmış olduğu her başarılı işte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) her zaman o kayanın altına gövdesini koyarak en büyük destekçimiz olmuştur. O yüzden gerek şahsi, gerekse temsil ettiği kurumlar ile maddi ve manevi her zaman yanımızda olan ALTİD Başkanımız Burhan Sili’ye çok teşekkür ederim. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın her daim başarılı ve takdir edilen bir kurum olmuştur ve öyle de kalacağından hiç şüphemiz yoktur. 2014 yılından itibaren başlatmış olduğumuz bu rüzgar yeni çiçeği burnunda Osman Başkanımız ile fırtına olup esecektir. Alanya için her şey çok güzel olacaktır” dedi. 



BAŞKAN ÖZÇELİK: “ÖNCEKİLER YA DA ŞİMDİKİLER DİYE KONUŞULMAYACAK”
Mehmet Dahaoğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirmesinden sonra kürsüye çıkan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Öncelikle 1990’lı yıllarda bugünleri düşünerek vakfımızı kuran, bugüne kadar gelmesi için emek veren, yetiştiren, bir çiçeği sular gibi bugüne kadar getiren, bu iş için çaba gösteren, bu işin içinde olan herkese hassaten teşekkür ederim. İnanıyorum ki onların da amacı; ben, benim ekibim ve sizlerin amacıyla aynı ve aynı şekilde devam edecek. Bugün, belki bir değişim olacak ama hiçbirimiz önceki arkadaşlarımız ve şimdikiler diye konuşmayacak. Beni zaten bir şekilde tanıyorsunuz. Geçmişten yaptığınız ticari ilişkilerden de tanıyorsunuz. Şahsi olarak benim zaten bu kafada ve bu düşüncede olmadığımı hepiniz biliyorsunuz, bildiğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.



BAŞKAN ÖZÇELİK: “KUVVETİMİZİ FIRTINAYA ÇEVİRECEĞİZ”
ALTAV’da birlikteliğin artarak gideceğini söyleyen Başkan Özçelik; “Şimdiye kadar hangi hızla geldiysek, hangi kuvvetle geldiysek ben inanıyorum ki o hızımızı, o kuvvetimizi fırtına şekline getirmek için gayret göstereceğiz. Bundan hiçbirinizin şüphesi olmasın. Bunun böyle gideceğini ve birlikteliğin artarak gideceğini; hepimizin ve benim sadece Alanya için burada olduğumuzu ben biliyorum, sizler de biliyorsunuz. Hepimiz Alanya için koşturuyoruz, koşturacağız, koşturmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Bir gün gelip ben kendimle ilgili bir görevimi bir kardeşime bir arkadaşıma devrettiğimde de inşallah bu arkadaşlarımız da fırtınayı kasırgaya çevirecektir. Bunun alt yapısını da biz hazırlayacağız. Buna da inanıyorum. Alanya’mız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah hiçbirimizi mahcup etmesin" diye konuştu.



YENİ YÖNETİM VE KURULLAR OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından Divan Başkanlığına Hüseyin Hacıkadiroğlu, Divan Üyeliğine Ali Orkan ve Nurhan Özcan, Divan Katipliğine ise Şevki Taç seçildi. Yönetim kurulunun 2023 faaliyet raporu, denetleme kurulu raporu, vakıf gelir-giderleri ve bilançolar okundu ve oy birliğiyle kabul edildi. Yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri seçildi.



İŞTE ALTAV’IN YENİ YÖNETİM, DENETİM VE DANIŞMA KURULU ÜYELERİ
Yönetim kurulu asil üyeliğine; Osman Tarık Özçelik, Abdurrahman Açıkalın, Alanya Turistlik İşletmeciler Derneği Adına Kerim Kılınç, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası adına Cem Özcan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu adına Kemal Karataş, Şükrü Cimrin, Alper Gencelli, Yakup Uslu ve Gökçe Aydoğan Ergün seçildi. Yedek üyeler ise; Tevfik Sipahioğlu, Can Som, Gökçen Kayakıran, Didem Dim Özaltın ve Mehmet Tanrıtanır oldu. 
Denetim kurulu asil üyeliğine; Hüseyin Darı, Hüseyin Değirmenci, Özkan Ünal, İzzet Köseoğlu ve Şükrü Bingöl, denetim kurulu yedek üyeliğine de; Zeyni Özcan, Hüseyin Gümrükçüler, Erhan Yönet seçildi.
Danışma kurulu üyeliğine; Gülçin Güner, Müge Alanay Gücüoğlu, Cengiz Topçu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Üniversitesi seçildi.

BAŞKAN ÖZÇELİK: “ALANYA’MIZ İÇİN BURADAYIZ”
Yeni yönetimin belirlenmesinin ardından kürsüye çıkan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, "Önceki arkadaşlarımızın desteğiyle, bizlerin bir eksiği olursa onları tamamlamaları dileğiyle, fırtına gibi bu işi hızlandırarak götürmek istiyoruz. Sonuçta Alanya’mız için buradayız. Benim dileğim en güzelinin olmasıdır” dedi. 
Genel kurul yeni yönetim kurulu üyelerinin toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi. 



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum