ALKÜ 2022 YILININ EN ÇOK TERCİH EDİLEN KİTAPLARINI AÇIKLADI
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 2022 yılında öğrenciler, akademisyenler ve idari personel tarafından en çok tercih edilen kitapların listesini açıkladı.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kurulduğu günden bugüne birimin sürekli geliştirilmesi konusunda çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Kitap sayısını da son dört yılda iki katına çıkaran ALKÜ, kitap sayılarının artmasıyla birlikte okuma oranları da giderek arttı. ALKÜ, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından alınan istatistiki verilere göre üniversite bünyesinde bulunan öğrencilerin, akademik personelin ve üniversite kütüphane kullanıcılarının 2022 yılında en çok tercih ettiği kitapların listesini açıkladı. Listeden elde edilen verilere göre 2022 yılında; Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’, Fyodor Dostoyevski’nin ‘Suç ve Ceza’, George Orwell’in ‘Bin Dokuz Yüz Seksen Dört’, Zülfü Livaneli’nin ‘Kardeşimin Hikâyesi’, Clockwork Orange’ın ‘Otomatik Portakal’ adlı eserler en çok okunan kitaplar arasında yer aldı.
ALKÜ’DE KİTAP SAYISI İKİYE KATLANDI
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, teknoloji alt yapısını da günden güne güçlendiren ve lisans-yüksek lisans düzeyinde kütüphanecilik eğitimi almış uzman personeliyle bünyesindeki olanakları ALKÜ’nün her kesimine sunuyor. ALKÜ Kütüphanesi, katalog tarama sistemiyle, akıllı cihaz alt yapısıyla, masaüstü bilgisayarları ile her gün 500’ü aşkın öğrenciye 08.30 – 17.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Geniş bir koleksiyonu da bünyesinde barındıran ALKÜ Kütüphanesi, geçmiş yıllar ile karşılaştırıldığında basılı kitap sayısını 52 bin, e-kitap sayısını 31 bin 717, veri tabanı sayısını ise 49’a yükseltti.
KİTAP SAYISI 28 BİNDEN 52 BİNE ÇIKARILDI
Üniversite kütüphanelerinin önemine değinen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Üniversite kütüphaneleri, eğitim-öğretim ve bilimsel araştırmalar için bilgi kaynaklarını toplayan, bunları birtakım teknik ve yöntemlerle düzenleyen, bunlarla kullanıcıların ihtiyaçlarını gideren kurumlardır. 2019 yılında göreve geldiğimizde basılı kaynak 28 bin 261’den 52 bine, e-kitap 20 bin 208’den 31 bin 717’ye, veri tabanı 49 sayılarına kadar çıkmıştır. Ayrıca 2018 yılında kişi başına düşen basılı kitap sayısı 1.9 iken 2022 yılında 3.05 skalasına ulaşmıştır. Belirlediğimiz misyon çerçevesinde üniversitemiz kütüphanesini geliştirmek için bütün çalışmalarımızı hızla ve titizlikle gerçekleştiriyoruz.” dedi.
YORUMLAR