Alanya'da kırtasiyedeki ürünlerin fiyatı yüzde 60 arttı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasına sayılı günler konuşan 27 yıllık kırtasiyeci Süleyman Dora, “Kırtasiyedeki ürünlerin fiyatları geçen seneye göre yüzde 50-60 arttı. Listedeki tüm ürünlerin toplam fiyatı 4 bin TL'yi bulur ancak aileler bütçesine göre alışveriş yapmak isterse bin TL, bin 500 TL’ye de çocuğunu okula gönderebilir” dedi.

Alanya'da kırtasiyedeki ürünlerin fiyatı yüzde 60 arttı
02 Eylül 2024 - 17:01
Kırtasiyeci Süleyman Dora, “Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başlıyor. Yalnız alıştırma sınıfı olan ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencileri 2 Eylül’de okula başlaması lazımdı ancak öğrencilere perşembe ve cuma okula gelmeleri söylenmiş. 27 senedir bu sektörün içerisindeyiz. Her 2-3 seneden beri birinci sınıflar için defter değişikliği oluyor. Yeni müfredatla defterler yine değişti. Bu değişiklikten dolayı elimizdeki stoklar yine çöpe gitti. Yeniden birinci sınıf defterlerini alıp satıyoruz. Öğrenciler şu anda okula kayıt olma derdinde. Kırtasiyeye gelmeye başlamadılar. Kırtasiyedeki ürünlerin fiyatları geçen seneye göre yüzde 50-60 arttı. Piyasada 20-30 çeşit alternatif ürün var. Velilerin liste yapıp alışverişi buna göre yapmasını tavsiye ediyorum. Okuldan verilen listedeki ürünleri hemen alalım diye değil, çocuğun ihtiyacına göre, elinde bulunanları listeden düşerek alışveriş yapmasını tavsiye ederim” dedi.
“FİYATLAR VELİNİN BÜTÇESİNE GÖRE DEĞİŞİR”
En çok masraflı alışverişin ana okulu ve birinci sınıfa yönelik olduğunu açıklayan Dora, “İkinci, üçüncü sınıftan sonra masraflar giderek düşer. Listede bulunan ürünlerin tümü alınsa fiyat 3-4 bin TL’yi de bulabilir. Bin, 2 bin TL’yi de bulabilir. Bu veliye bağlı. 20 TL’ye de, 400 TL’ye de, bin 500 TL’ye de boya var. Fiyatlar velinin bütçesine göre değişir. Listede genelde defterler, boyama grupları oluyor. Öğrencinin bu liste fiyatı çok daha düşürülebilir. Kendi imkanları ile düşürebilir. İlla listedeki 24’lü boya grubunu alması gerekmiyor. Elinde bulunan 12’li, 6’lı ürünle o ders geldiğinde o üründen takviye yapabilir. Öğrencinin her tülü ihtiyacını koyduğumuzda alışveriş listedeki ürünlerin fiyatı 3-4 bin TL’yi bulur. Hatta daha fazla da olabilir ama dediğim gibi eğer aileler bütçesine göre alışveriş yapmak isterse bin TL, bin 500 TL, 2 bin TL’ye de çocuğunu okula gönderebilir” diye konuştu. - Haber Merkezi 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum