Alanya'da tefsir dersleri başlıyor

Alanya Müftülüğü tarafından vatandaşların dini bilgilerini doğru ve huzurlu bir şekilde geliştirebilmeleri amacıyla tefsir dersleri düzenlenecek. İlk program, 20 Ekim 2024 Pazar günü Ali İmam Camii’nde gerçekleştirilecek.

Alanya'da tefsir dersleri başlıyor
16 Ekim 2024 - 12:14
Program, sabah namazından önce Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Ardından cemaatle birlikte sabah namazı kılınacak ve tesbihat yapılacak. İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın vereceği tefsir dersiyle Kur’an ayetlerinin anlamı üzerinde durulacak, ardından ise dualar edilecek. Müftü İlhan, tüm ilçe halkını bu anlamlı programa davet ederek şunları söyledi:
“Alanya Müftülüğü olarak ilçemizdeki camilerde her hafta farklı programlar düzenliyoruz. Bu kapsamda, 20 Ekim’de Ali İmam Camii’nde başlatacağımız ‘Tefsir Dersleri’ ile cemaatimizle sabah namazında bir araya geleceğiz. Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şerifler ışığında dinimizin temel öğretilerini anlamaya ve hayatımıza uygulamaya çalışacağız. Amacımız, İslam’ı en doğru şekilde anlamak, anlatmak ve yaşamaktır. Bu dersler, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye vesile olacaktır inşallah. Tüm halkımızı davet ediyorum.” – Haber Merkezi 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum