Alanya'da okul temizleyen kadınlar isyan etti! "Pisliği biz temizliyoruz, onlar sefasına çökecek"

Alanya’da okulların temizlenmesi amacıyla İŞ-KUR tarafından görevlendirilen temizlik görevlisi kadınlar aynı işi yapmak için TYP’den gelen işçilerle aynı şartlara sahip olmak istediklerini söyledi. İşçilerden Havva Özdemir, “Pisliği biz temizliyoruz. Onlar gelip sefasına çökecekler” dedi.  

26 Eylül 2024 - 13:09 - Güncelleme: 26 Eylül 2024 - 13:52
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan temizlik görevlisi kadınlar yetkililere “Hakkımızı istiyoruz” diye seslendi. Temizlik görevlisi kadınlardan Havva Özdemir, “Biz normal İŞ-KUR’dan girdik. Diğerleri Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) girdi. Okullarda 3 haftadır çalışıyoruz. Pisliği biz temizliyoruz. Onlar gelip sefasına oturacaklar. Sefasına çökecekler. Biz hakkımızı savunmak istiyoruz. Onlar dediğimiz TYP’den girenler. TYP’den girenler tam maaş alacak. Sigortası yatacak. 6 ay çalışacaklar. Biz sezon sonuna kadar çalışacağız ama aldığımız para 6-7 bin lira. Sigortamız yok. Sadece sağlık güvencemiz var. Biz de hakkımızı arıyoruz. Başka bir şey değil. Biz belge almak için Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde haftada 2 gün ders görüyoruz. Okullarda çalıştığımıza dair giriş çıkışlarımız imza ile kontrol ediliyor. Gelmezsek, imzamızı atmazsak çıkışımızı vereceklermiş. Bizi duyun artık. Bizi herkes duysun. Herkes bizim arkamızda olsun. Diğer çalışanlar da bizim arkamızda olsun. Onların da sesi duyulsun. Bizi de eşit şekilde onların şartlarına geçirsinler” dedi.

“BİZ ADALET İSTİYORUZ”
Temizlik görevlisi kadınlardan Hacer Çakır da, “Bizim şartlarımız da TYP ile aynı olsun. Biz de çalışıyoruz. Biz de işçiyiz. Sigortamız yok. Sadece sağlık sigortamız var. Biz adalet istiyoruz. 8 saat çalışıyoruz. 2 gün de yol parası vererek eğitime geliyoruz. İşgücü Uyum Programı’ndan (İUP) okullara giren 91 kişi var” diye konuştu.      
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum