Alanya'da Menopoz Öncesi ve Sonrasında Kadın Sağlığında Hormonlar' anlatıldı

Alanya’da düzenlenen seminerde kadınlar ile bir araya gelen Dr. Yunus Uçarcı, “Ağrılı adet döneminde kadınlar her şeyi östrojene çevirme eğiliminde oluyor. Burada doğum kontrol hapı veriliyor ya da menopozu bekle sen rahatlayacaksın deniliyor” dedi. 

Alanya'da Menopoz Öncesi ve Sonrasında Kadın Sağlığında Hormonlar' anlatıldı
14 Aralık 2024 - 17:58
Alanya’da ‘Menopoz Öncesi ve Sonrasında Kadın Sağlığında Hormonlar’ adlı seminer düzenlendi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan CHP Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümran Aykut, “Doktorumuz Yunus Uçarcı’ya bizi burada aydınlatacağı için ayrıca teşekkür ederim. Partimizin genel politikası olarak kadın sağlığı, kadın eşitliği, kota son derece önemli. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Konferanslarımız, eğitim seminerlerimiz sizlerden gelen katkılar, istekler doğrultusunda gerçekleşecek” dedi. 


Ümran Aykut
“KADINLAR HER ŞEYİ ÖSTROJENE ÇEVİRME EĞİLİMİNDE”

Doktor Yunus Uçarcı ise, “2000 yılından sonra menopoza girenler en kötü grup. Siz şu anda doktora gittiğinizde menopoz şikayetlerim var dediğinizde doğal akışlına bırak diye bir laf var. Kestirme yollardan giderek bu tedavileri uygulama kısmında ne anlatsak kimse dinlemedi. Alanya’dan birkaç hastam var ama bu hiçbir zaman 10’u bile bulmadı. Bizim hastalarımız hep İstanbul’dan ve yurt dışından. Kadının hayatında şöyle bir şey var. Menopoza erken mi gireceğim keşke girmesem, biraz daha mı geç girsem diye kaygıları var. Menopoza girenler artık kanıksıyor. Annem 43 yaşında menopoza girdi ama hala terliyor. Kadın hayatında menopoza girmeden önceki dönem çok renkli. Normalde kız çocuğu doğarken birkaç milyon adet yumurta var. Ne zaman yumurtası biteceği belli. Ergenliğe kadar 300-400 bin yumurta kalıyor. Bir gün beyinden uyarıcı hormon geliyor. Birinci amaç kendimizi gerçekleştirmek, ikincisi üremek. Bazen birinci ve ikinci yer değiştirir. Hiç kimse tak tak tak adete girmiyor. Bazen 6 ay, 1 yıl gecikiyor. En iyi yumurtlama dönemi 18-28 yaş dönemi. 40 yaş üstü kadınlar geç kaldığında çok sıkıntılı. Yoğun kanamalar var. Kadın yoğun kanıyor. Yoğun kanamalarda seçeneklerden biri spiral takılması. Hormon takıldığı zaman burada kanama azalıyor. Kadın rahatlıyor. Adet gecikmesi gece telefona bakmak strese neden oluyor. Stres varsa sen o gece yumurtlayamazsın. Stres varsa doktora gidersin. İlaç yazar. Fonksiyonel tıpta promiksiyon kullanıyoruz. Ağrılı adette her ağzı, burnu kanayanlar var. Ağrılı adet döneminde kadınlar her şeyi östrojene çevirme eğiliminde oluyor. Burada doğum kontrol hapı veriliyor ya da menopozu bekle sen rahatlayacaksın deniliyor” diye konuştu. – Erkan Uysal 


Dr. Yunus Uçarcı

YORUMLAR

  • 0 Yorum