Alanya'da bugün 63 bin öğrenci ders başı yaptı

Alanya’da bugün yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla 63 bin 294 öğrenci ders başı yaptı. Sema Eray Erdem Ortaokulu’nu ziyaret eden Kaymakam Ürkmezer, “Yeni eğitim döneminin Alanya’da sağlıklı ve verimli geçmesi için bütün ekimizle birlikte çalışıyoruz. Alanya, Antalya içerisinde eğitim anlamında iyi bir içeriğe sahip” dedi.

09 Eylül 2024 - 11:26 - Güncelleme: 09 Eylül 2024 - 13:33
Alanya’da bugün 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlamasıyla 63 bin 294 öğrenci ders başı yaptı. Okulların açılması nedeniyle Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Vekili Mehmet Kural, Sema Eray Erdem Ortaokulu’nu ziyaret ettiler. Önce okul müdürü ve öğretmenlerle toplantı yapan Ürkmezer okulun durumu hakkında bilgiler aldı. Ardından açıklamalar yapan Kaymakam Ürkmezer, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi aktif olarak başlıyor. Geçen hafta alışma dönemi ile beraber birinci sınıflarla başlamıştı. Bizler de paydaşlarımızla beraber Sema Eray Erdem Ortaokulu’na geldik. Aslında burada ALTSO Başkanımız Eray Erdem’in kendisi de bulunacaktı ama yurtdışında bir program olduğu için bugün bizimle değil. Bu okulumuz da Alanya’da birçok okulda olduğu gibi hayırseverimiz tarafından yaptırılmış, ismini vermiş ve kendisi yaptırmış. Müdürümüzden bilgiler aldık. Alanya’daki bütün hayırseverler gibi okuluna sahip çıkmaya devam ediyor. 2024 2025 Eğitim Öğretim Dönemi’nin daha önceki yıllarda da olduğu gibi Alanya’da sağlıklı ve verimli bir şekilde geçmesi için bütün ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Biz fiziki olarak yaz döneminde okulları daha iyi hale getirmek için çalıştık. Okul inşaatlarımız da var. İstediğiniz kadar fiziki şartları sağlayın insani unsur eğitimde en önemli unsur. Ya biz insani unsurun da, insan kalitemizin de öğretmenlerimizin de belirli bir seviyenin üzerinde olduğuna inanıyoruz. Böyle değerlendiriyoruz. Onlarla sadece akademik anlamda, faaliyet anlamında da Alanya, Antalya içerisinde eğitim anlamında iyi bir içeriğe sahip. Bütün yaptığımız yıl boyunca faaliyetlerde de bunları görüyoruz. Akademik başarıyı sınavlarda da, fen lisesini kazanma anlamında da, üniversite sınavı anlamında da bunları görüyoruz. Başarı sadece akademik anlamda tek başarılı unsur değil. Bununla beraber sosyal faaliyetlerde bulunan çocuklar da önemli. Bununla beraber proje bazlı eğitimlerle, projelerle yine geçtiğimiz hafta Antalya’da Teknofest vardı. Bunun yanında projelerimiz vardı. Bu noktada bir birçok faaliyette biz de üzerimize düşeni yapacağız. Bu noktada bütün STK’larımız, kamu ve kurum kuruluşlarımız ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Ne yapılıyorsa Alanya’mız için yapılıyor. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda da vatana, millete hayırlı olan evlatlar yetiştirip hizmet edeceğiz” dedi.



“EĞİTİMİ HER ANLAMDA YUKARIYA TAŞIDIK”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da, “Eğitim görevlisi kaymakamımız sürekli bize destek oluyor. Alanya’nın bir başarısı varsa bunun mimari sayın kaymakamımızdır. Eğitim sendikaları da bize köstek değil, destek oluyor. Alanya’da eğitimi her anlamda yukarıya taşıdık, taşımaya devam edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu. 



“EĞİTİM SİZLER SAYESİNDE DAHA İYİ YERLERE GELECEK”
ALTSO Başkan Vekili Kural ise, “Alanya’da eğitim sizler sayesinde çok daha iyi yerlere gelecektir. Sanat ve eğitim teknoloji bunlar birbirinden ayrılmaz unsurlar. Ben 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın herkese hayırlı olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.







YORUMLAR

  • 0 Yorum