Alanya'da 77 yıllık okulun kapanması velilerde endişe yarattı

Alanya'nın en köklü eğitim kurumlarından biri olan Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılması kararı, veliler ve öğrenciler arasında büyük bir belirsizliğe yol açtı. Okulun kapatılması ve sürekli yer değiştirmesi karşısında tepki gösteren veliler, okul önünde toplanarak yetkililerden açıklama talep etti.

Alanya'da 77 yıllık okulun kapanması velilerde endişe yarattı
06 Eylül 2024 - 14:56 - Güncelleme: 06 Eylül 2024 - 17:33
Alanya'nın en köklü eğitim kurumlarından biri olan Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılması kararına okul aile birliği tarafından tepki geldi. Okul ününde toplanan veliler adına konuşan Ümran Çelik, okullarının kapatılmasına ve sürekli yer değiştirme sorununa ilişkin kaygılarını dile getirdi. Çelik, “Çocuğum bir yıldan beri bu okulda eğitim görüyor. Geçen sene okulun Mahmutlar’a taşınacağını söylediler. Bildiğiniz gibi, okulumuzun binası depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı ve Alanya Lisesi’nin eski binasına taşındı. Ancak her yıl okulun farklı bir yere taşınma durumu gündeme geliyor” diyerek yaşadıkları süreci anlattı.



“NET BİR AÇIKLAMA ALAMADIK”

Okulun açılmasına iki gün kala öğrendikleri kapatılma kararıyla ne yapacaklarını bilemez halde olduklarını ifade eden Çelik, “Endüstri Meslek Lisesi’nin bilişim bölümü öğrencilerinin Endüstri Meslek Lisesi'ne yönlendirileceği söylendi, fakat oradaki kontenjanın dolu olduğu bilgisine ulaştık. Bu okulda 260 öğrenci var. Bu çocukların eğitimi nasıl devam edecek? Hangi okullara yerleştirilecekler?" dedi.

“BİZİ VE ÇOCUKLARI ORTADA BIRAKIYORLAR”

Zamanında yetkililerin meslek liselerine yönlendirme konusunda düzenledikleri kampanyaları hatırlatan Çelik, “Meslek liseleri memleket meselesidir dediler, bizi teşvik ettiler. Ancak şimdi bizleri ve çocuklarımızı ortada bırakıyorlar. Eğitim yarıda kalacak mı, kalmayacak mı?" diye konuştu. 

VELİLER KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN ENDİŞELİ  

Veliler, özellikle kız öğrencilerin, tamamen erkek öğrencilere yönelik bir okul olan Endüstri Meslek Lisesi’ne gitmesi konusunda endişe taşıyor. Çelik, “Oysa bizim okulumuzda bilişim bölümü okuyan kız öğrencilerimiz de var. Bu kız öğrenciler, erkek ağırlıklı bir okulda zorbalıkla karşılaşabilir mi, nasıl bir ortamda eğitim alacaklar, endişeliyiz” diyerek kız çocuklarının güvenli bir eğitim ortamına ihtiyaç duyduğunu belirtti. – Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum