ALANYA BELEDİYESİ ULUSLARARASI SEMİNERDE ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’nda, Alanya Belediyesi Sıfır Atık projeleri örnek gösterildi. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir seminerde, çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

ALANYA BELEDİYESİ ULUSLARARASI SEMİNERDE ÖRNEK GÖSTERİLDİ
01 Haziran 2024 - 11:54
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı Samsun’da gerçekleştirildi. Türkiye ve Avrupa Birliği ortaklığında düzenlenen çalıştayda Alanya Belediyesi de yerini aldı.
Alanya Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi, hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den çok sayıda belediye temsilcisinin katıldığı çalıştayda örnek gösterildiler.



MÜDÜR DEMİR SUNUM YAPTI
Belediye Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, 2. Uluslararası Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı'ndaki seminerde, Sıfır Atık Mutfakta Başlar, Sıfır Atık Eğitim Seferberliği ve Kitaplarımızı Paylaşıyoruz Ağaçları Koruyoruz projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Projelerin detaylarını paylaşan Müdür Demir, okullarda sürdürülen sıfır atık eğitimi faaliyetlerini katılımcılara aktardı. ‘Kitaplarımızı Paylaşıyoruz, Ağaçlarımızı Koruyoruz Projesi’ ile her yaştan okura hitap eden kitapların elden ele daha fazla kişiye ulaştırıldığını belirten Demir, ayrıca ‘Sıfır Atık Mutfakta Başlar’ projeleriyle ev hanımlarının evlerinde biriktirdikleri atıkların tartılarak, fişleri ve fotoğraflı kayıtlarını aldıklarını, atık miktarlarının bu şekilde kayıt altına alındığını kaydetti.
Müdür Demir, sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması için yapılan tüm çalışmalar ve projeler sonucunda ülkemiz ve geleceğimiz adına çok verimli kazanımlar sağlandığını vurguladı. Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin de, ‘Çevreci Komşu Kart’ ve ‘Bağımsız Atık Toplayıcısı Projeleri’nin detayları hakkında bilgi verdi.
Üç gün süren çalıştay, saha ziyaretleri ve çeşitli sunumların ardından sona erdi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum