ADD Alanya ödüllü yarışma düzenliyor

ADD Alanya Şubesi tarafından ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ nedeniyle ödüllü kompozisyon yarışması düzenlenecek.  

ADD Alanya ödüllü yarışma düzenliyor
19 Eylül 2024 - 18:14
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, “Amacımız Türk milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda Alanya genelinde liselerde Türkçe'ye olan ilgiyi artırmak, öğrencinin Türkçe dil seviyesini görmek, tarih bilincini oluşturmak, kendine güven duygusunu geliştirmek, ana dilimizi doğru kullanma bilincini kazandırmak ve okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek” dedi. 

YARIŞMANIN KONUSU
Türk gencinin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e bakışını yansıtmak düşüncesiyle ‘Atatürk ve Vatan Sevgisi’ konulu, ilkokul 3,4, orta öğrenim 5, 6, 7, 8 ile Liselerde 9, 10, 11 ve 12. sınıflar arasında olmak üzere bir kompozisyon yarışması düzenlemek.

BAŞVURULAR 
Başvuru işlemleri tüm öğrenciler için  23 Eylül 2024-3 Kasım 2024 tarihleri arasında addalanya@gmail.com adresine öğrenci ve okul bilgileri, telefon numarası da yazılarak mail olarak gönderilecektir.   
İletişim Tel: 0242 511 60 66 – 0539 746 40 24

KATILIM ŞARTLARI
1- Yarışmaya katılacak eserler bilgisayarda veya okunaklı olmak üzere elle yazılmalıdır (Bilgisayarda 12 punto ile yazılacaktır). 
2- Yarışma eseri en az bir Sayfa en çok üç sayfa olacaktır 
3- Değerlendirme sonucunda dereceye giren İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinden ilk 5 öğrenci derece alacaktır. 

DEĞERLENDİRME
1- İlkokul 3,4 sınıflar, 
2- Ortaokul 5,6,7,8 sınıflar ve 
Lise 9-10-11-12. sınıflar arasında yapılacaktır.
3- Dereceye giren öğrenciler arasında 
a. İlkokul ilk üçe ödül ve 2 kişiye mansiyon ödülü verilecektir.
b. Ortaokul ilk üçe ödül ve 2 kişiye mansiyon ödülü verilecektir. 
c. Lise ilk üçe ödül ve 2 kişiye mansiyon ödülü verilecektir. .
3- Tüm değerlendirmeler 
a) 05 Kasım 2024 Salı gününe kadar sonuçlandırılacaktır. 
b) Kazananlar 06 Kasım 2024 Çarşamba günü açıklanacaktır.

ÖDÜL TÖRENİ
08 Kasım 2024 Cuma günü düzenlenecektir. Ödüller ve ödül töreni yeri daha sonra açıklanacaktır. Kompozisyon yarışması değerlendirme jürisi (komisyonu)
Eserler ADD Alanya Şubesi’nce görevlendirilecek konusunda uzman eğitmenlerin oluşturduğu Jüri (komisyon) tarafından değerlendirecektir. Yarışmaya İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden herhangi biri katılabilir. Kompozisyon yarışmasında; düşüncede özgünlük, kompozisyon kuralları, imla, noktalama, sayfa düzeni, konu bütünlüğü ve yazı güzelliği, düşüncede özgünlük, kompozisyon kuralları, imla, noktalama, sayfa düzeni, konu bütünlüğü ve yazı güzelliği değerlendirilecektir. – ADD Alanya Şubesi / Bülten 











 

YORUMLAR

  • 0 Yorum