ABD Adalet Bakanlığı: Maduro'nun uçağına yaptırım ihlali nedeniyle el konuldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Adalet Bakanlığı yaptırımları ihlal ettiği gerekçesi ile Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun uçağına Dominik Cumhuriyeti'nde el koyulduğunu duyurdu. Venezüella hükümeti tarafından Florida'da bir şiketten satın alınan uçağın Karayipler üzerinden ihraç edildiği tespit edildi.

ABD Adalet Bakanlığı: Maduro'nun uçağına yaptırım ihlali nedeniyle el konuldu
03 Eylül 2024 - 14:13
Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Dominik Cumhuriyeti'nde bulunan uçağına ABD Adalet Bakanlığı tarafından el konuldu.

Uçak Florida'dan satın alındı
ABD'li yetkililer tarafından yapılan açıklamada el konulan uçağın Venezüella Başkanı Maduro tarafından yurt dışı gezilerinde kullanılan özel uçağı olduğu duyuruldu. ABD Başsavcısı Merrick Garland, 'Adalet Bakanlığı, Nicolás Maduro ve adamları tarafından yasadışı bir şekilde satın alınarak ABD'den kaçırıldığını iddia ettiğimiz bir uçağa el koydu,' dedi. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'na göre, uçak Florida'daki bir şirketten satın alındı ve Nisan 2023'te ABD'den Venezuela'ya Karayipler üzerinden yasadışı olarak ihraç edildi.

Uçak Florida'ya götürüldü
Uçağın modelinin Dassault Falcon 900EX tipi olduğu bakanlık yetkilileri tarafından açıklandı. ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi yetkilileri tarafından el konulan uçak Florida'ya götürüldü. Venezüella ile ABD ilişkileri yakın zamanda Maduro'nun galip geldiği seçimlere ilişkin verilerin paylaşılmaması konusunda gerilmişti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum