19'uncu Alanya Uluslararası Caz Festivali başladı

Alanya Belediyesi'nin bu yıl 19.sunu düzenlediği Alanya Uluslararası Caz Festivali, ünlü sanatçılar Hayati Kafe ve Judith Nijland konserleriyle başladı. Sahnede doğum günü kutlanan Hayati Kafe, "Hiç bu kadar güzel bir yerde şarkı söylememiştim" dedi.

19'uncu Alanya Uluslararası Caz Festivali başladı
27 Eylül 2024 - 14:02
Türkiye ve dünyada sayılı organizasyonlar arasına giren Alanya Uluslararası Caz Festivali, tarihi Kızılkule Meydanı’nda muhteşem konserlerle başladı. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Başkan Danışmanları Abdurrahman Açıkalın ve Nazmi Zavlak, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Fotoğraf Sanatçısı Ali Aral tarafından çekimleri yapılan, geçmişten günümüze festivalde yer alan caz sanatçı ve grupların siyah-beyaz fotoğraf nostaljisi dev ekrana yansıtıldı.



“ÇOK ÖZEL BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”
Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, kentin kültürel dokusunu zenginleştirmek ve sanatseverleri, sanatının ehli sanatçılarla buluşturmak amacıyla düzenlenen Alanya Uluslararası Caz Festivali'nin önemine değindi. Başkan Özçelik, "Belediye olarak alt ve üst yapı çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımızın sanatsal ihtiyaçlarını karşılamak, bununla birlikte kentimizin sosyal hayatını zenginleştirmek adına çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Bu akşam da yine çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Yıllardır süre gelen bu festival ile kültürel ve sanatsal faaliyetleri halkımızla buluşturmayı sürdüreceğiz. Bu festival kapsamında, birbirinden değerli sanatçıları ve gruplarını ağırlayıp, unutulmaz anlar yaşatmayı hedefledik. Müziğin evrensel dilini konuşarak, farklı kültürleri bir araya getiren bu etkinlikte, cazın büyüleyici atmosferini hissedeceğimiz müzik dolu dört gün geçireceğiz. Canlı performanslarla, Alanya’mızın sokaklarına yayılacak cazın coşkusunu yaşayıp, hep birlikte bu güzel
deneyimi paylaşacağız" dedi.


Osman Tarık Özçelik

HAYATİ KAFE'DEN ALANYA'YA ÖVGÜ
Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Hayati Kafe, performansıyla dinleyicileri büyüledi. Vokalini Kafe'nin yaptığı The Viking Of Jazz'da piyanoda Carl Orrje, kontrabasta Patrick Boman, davulda Jesper Kviberg yer aldı. Sahnede doğum günü kutlanan Hayati Kafe, üzerinde nota ve enstrümanların bulunduğu pastayı keserek, Belediye Başkanı Özçelik’e teşekkür etti. Duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Alanya'ya övgüler yağdıran Kafe, "Hiç bu kadar güzel bir yerde şarkı söylememiştim" diye konuştu.



JUDİTH NİJLAND BÜYÜLEDİ
Gecenin ikinci konserinde sahneye ünlü caz sanatçısı Judith Nijland çıktı. Jazz Tribüne To Abba'da piyonada Tico Pierhagen, kontrabasta Pieter Althuis, davulda Peter Weissink yer aldı. Nijland, muhteşem performansıyla dinleyicileri adeta büyüledi. Festivalin ikinci gününde Selen Beytekin ile popüler dizi La Casa De Papel’de seslendirdiği jenerik şarkısıyla dünyada bir milyarın üzerinde dinlenen Cecilia Krull sahneye çıkacak. – Alanya Belediyesi / Bülten 






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum